Eb 2020: az MLSZ bejelentette, Gera Zoltánból nagykövet lett

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.01.29. 10:36
null
Gera Zoltán, a 2020-as Eb magyar nagykövete (Fotó: MLSZ)
Mától számítva 500 nap múlva kezdődik a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság (a tornát 2020. június 12. és július 12. között rendezik). A kontinenstornának társházigazdája lesz Budapest is: az idén elkészülő új Puskás Ferenc Stadionban három csoportmérkőzést és egy nyolcaddöntőt játszanak majd. Ennek apropóján a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) sajtótájékoztatót tartott a Puskás Ferenc Stadion Látogatóközpontjában.

Az MLSZ bejelentette, hogy a 97-szeres válogatott Gera Zoltán lesz a 2020-as Eb magyar nagykövete. Marco Rossi szövetségi kapitány segítője egy nyilvános interjú keretében beszélt az új megbízatásáról, a jövő évi tornáról.

„Azt csinálom, amit most. Mosolygok, szépen felöltözöm és népszerűsítem az Európa-bajnokságot. Szerencsém van, hogy én vagyok a kiválasztott. Mosolyogni, szépen felöltözni mindenki szeret” – fogalmazott Gera a nagyköveti feladatok kapcsán.

Persze azt is kiemelte, nagy megtiszteltetésnek érzi a felkérést, hiszen korábban olyan, aranylabdás játékosok lehettek az Európa-bajnokságok nagykövetei, mint a holland Ruud Gullit vagy éppen Zinédine Zidane. Magyarország mellett a másik 11 házigazda is választ nagykövetet, de az MLSZ jelentette be az elsőt: Gera Zoltánt.

Gera arról is beszélt, reményei szerint az Európa-bajnokságon, az új Puskás Ferenc Stadionban a magyar válogatott játssza majd az első mérkőzést, a csapat mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy kvalifikálja magát a tornára.

Az esemény végén az is elhangzott, hogy a 2020-as Eb-re és a 2019-es, budapesti női Bajnokok Ligája-döntőre nagy számban önkéntesek jelentkezését várják a szervezők.

A bejelentést és a Gera Zoltánnal készült interjút itt tekinthet meg!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik