Czvitkovics meglepődött a meghívásán

Vágólapra másolva!
2010.08.03. 13:32
null
Czvitkovics Pétert kicsit meglepte a meghívó, de élne a lehetőséggel (Fotó: Meggyesi Bálint, archív)
Czvitkovics Péternek nincsenek jó emlékei a válogatottságról: a huszonhét éves középpályás eddig egyszer, éppen a Málta ellen 2006. október 11-én 2–1-re elveszített csúfos Európa-bajnoki selejtezőn lépett pályára.

„Számomra több szempontból is emlékezetes maradt az a mérkőzés – elevenítette fel a múltat a Nemzeti Sportnak a Debrecen játékosa. – Váratlanul kikaptunk Máltán, ám ettől nekem mégiscsak az volt az első válogatott meccsem, így azt a kilencven percet sosem felejtem el. Hogy most váratlanul ért-e Egervári Sándor meghívója? Valamilyen szinten igen. A tavasszal jó formában futballoztam, ám akkor Erwin Koeman hangoztatta, hogy nem nagyon számít az itthon játszókra, így akkor meg sem fordult a fejemben, hogy válogatott lehetek. Egervári Sándor jól ismer, tudja, mire vagyok képes, nagy meglepetés nem érheti. Nagyon jó lenne Angliában pályára lépni."

Elek Ákos már Erwin Koemannál is a keret tagja volt – a Hollandia elleni 6–1-es vereség alkalmával be is mutatkozott a csapatban –, és a fiatal labdarúgó Egervári Sándor munkába állását követően is az maradt.

„Reménykedtem benne, hogy nem felejtenek el a kerethirdetéskor – mondta a Videoton huszonkét éves labdarúgója. – Az utánpótlás-válogatottnál elég jó vélemény alakulhatott ki rólam, Egervári Sándor korábban többször is említette, hogy mennyire elégedett velem. Egy biztos: a meghívó nem a vasárnapi, Siófokon nyújtott teljesítményemnek szól. Azt jó lesz minél hamarabb elfelejteni. Nagy lehetőség ez a fiatalok számára, és nem tagadom, számomra nagy könnyebbség, hogy Egervári Sándor személyében egy ismerős trénerrel dolgozhatok együtt. Kevésbé izgulok majd."

„Európa jó néhány országában még el sem kezdődött a bajnokság, így a keret összeállításakor nem az volt a döntő, hogy a szóba jöhető jelöltek közül ki milyen formában van, vagy éppen hány percet játszik a csapatában, sokkal inkább a pillanatnyi felkészültséget kellett figyelembe venni" – mondta a Nemzeti Sportnak Egervári Sándor.

„Ahogy korábban említettem, azt szeretném, ha versenyhelyzet alakulna ki a magyar válogatott körül, ami többek között azt is jelenti: aki rendszeresen jól teljesít a hazai bajnokságban, kiérdemelheti a meghívót. Czvitkovics Péter, Komlósi Ádám, Lipták Zoltán és Vermes Krisztián behívása azt példázza, hogy aki a BL-meccseken vagy éppen a bajnoki találkozókon sorozatban jól futballozik, az nem marad észrevétlen. Ami még fontos: Juhász Roland, Huszti Szabolcs és a többiek azért kerültek külföldre, mert az otthon játszók közül ők voltak a legjobbak. Elsősorban rájuk számítok, az értékrendet nem látom indokoltnak fölborítani. Az ő rutinjuk nélkül még rövid távon sem lehet egy csapatot működtetni..." – tette hozzá.

„A gerinc megmaradt, és mert ez nyitott keret, jó forma esetén bárki bekerülhet. Hétfőn indulunk Londonba, ahol lesz két napunk a gyakorlásra az angolok elleni mérkőzés előtt, és bár új edzővel, megváltoztatott csapatjátékkal ez nem igazán optimális, igyekszünk a lehető legjobban felkészülni a szeptember harmadiki, svédországi Európa-bajnoki selejtezőre."

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETHIRDETÉSÉRŐL KÉTOLDALAS ÖSSZEÁLLÍTÁST OLVASHATNAK A KEDDI NEMZETI SPORTBAN!

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok: Király Gábor (1860 München), Fülöp Márton (Sunderland AFC)
Védők: Szélesi Zoltán (Olympiakosz Volosz), Vermes Krisztián (Újpest FC), Lipták Zoltán (Videoton FC), Juhász Roland (Anderlecht), Komlósi Ádám (DVSC-TEVA), Vanczák Vilmos (Sion)
Középpályások: Vadócz Krisztián (Osasuna), Elek Ákos (Videoton FC), Tóth Balázs (Genk), Buzsáky Ákos (Queens Park Rangers), Czvitkovics Péter (DVSC-TEVA), Dzsudzsák Balázs (PSV), Hajnal Tamás (Borussia Dortmund), Huszti Szabolcs (Zenit), Koman Vladimir (Sampdoria)
Támadók: Gera Zoltán (Fulham), Rudolf Gergely (Genoa), Priskin Tamás (Ipswich Town)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik