Csányi Sándor-interjú a jelképekről; Hornyák Zsolt nemzetközi sikerre vágyik

Vágólapra másolva!
2023.01.26. 23:17
A Nemzeti Sport pénteki számából ajánljuk:

• Az Európai Labdarúgó-szövetség nem engedélyezi a Nagy-Magyarország jelkép használatát, mi több, az UEFA szankcióval fenyeget – a téma kapcsán Csányi Sándor, az MLSZ elnöke interjút adott lapunknak. Az MLSZ-elnöknek, aki az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) alelnöke is, sikerült elérnie, hogy már nem jár automatikus stadionbezárás a kirekesztőnek minősíthető, sokszor mégoly elszigetelt szurkolói megnyilvánulások miatt, mint korábban. A történelmi Magyarország jelképe használatának korlátozása miatt most sokan mégis túlzottan megalkuvónak minősítik a magyar szövetséget, Csányi Sándor ezekre a véleményekre is reagált.
• Az Európai Labdarúgó-szövetség nem engedélyezi a Nagy-Magyarország jelkép használatát, mi több, az UEFA szankcióval fenyeget – a téma kapcsán Csányi Sándor, az MLSZ elnöke interjút adott lapunknak.
Az MLSZ-elnöknek, aki az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) alelnöke is, sikerült elérnie, hogy már nem jár automatikus stadionbezárás a kirekesztőnek minősíthető, sokszor mégoly elszigetelt szurkolói megnyilvánulások miatt, mint korábban. A történelmi Magyarország jelképe használatának korlátozása miatt most sokan mégis túlzottan megalkuvónak minősítik a magyar szövetséget, Csányi Sándor ezekre a véleményekre is reagált.

• A hétvégén folytatódik az OTP Bank Liga idénye, ebből az apropóból Hornyák Zsolttal készítettünk interjút. A Puskás Akadémia vezetőedzője elmondta: Tóth Balázs klubigazgatóval és Komjáti András tanácsadóval egyeztetve arra jutottak, hogy ez alkalommal nem várnak nyárig az erősítésekkel, hanem a téli átigazolási időszakban új játékosokat szerződtetnek. A szakember szerint erre azért volt szükség, mert a nemzetközi porondon is szeretnének nagyot alkotni, s így a nyáron már csak minimális finomhangolásra lesz szükség a keretben, feltéve persze, hogy sikerül a lejáró szerződésűekkel dűlőre jutni, amiben Hornyák Zsolt nagyon bízik. A trénert arról is kérdeztük, három és fél évvel a kinevezése után ott tart-e az együttessel, ahová érkezésekor vágyott. 

• Sportkrém mellékletünk e heti vendége a gerelyhajító Szilágyi Réka, aki a magyar csapat egyik legjobb eredményét érte el a tavalyi, müncheni Európa-bajnokságon. A Szolnokon edző debreceni atléta elmesélte, már hatévesen elhatározta, hogy olimpikon akar lenni, ez volt az álma, tehát szóba sem jöhetett, hogy ne sportoljon. Az általános iskolában már akkor is járt atlétikai versenyekre, amikor még aktívan úszott, futott, triatlonozott, de sok más sportággal is megismerkedett, viszont az atlétika tetszett neki mind közül a legjobban. Az első hetekben kipróbált mindent, futott, ugrott, dobta a kalapácsot, lökte a súlyt, de a gerelyt rögtön az első edzésen megszerette.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik