Címeres mezben kutya kötelessége mindenkinek megszakadni!

Vágólapra másolva!
2010.08.10. 07:57
null
Dzsudzsák (7) a góllövést ott folytatná, ahol Hollandia ellen abbahagyta - az eredményen viszont nagyon is változtatna (Fotó: Szabó Miklós, archív)
Magyar idő szerint szerda este kilenctől vendégszerepel a Wembley Stadionban nemzeti együttesünk, Dzsudzsák Balázs azonban nem tart attól, hogy a labdarúgás szentélyében ugyanúgy megbukik a magyar társulat, mint néhány hónapja az amszterdami porondon. Hiába, új kapitány, új csapat – új remények.

 

– Ami a motivációt illeti, a riválisuk ezúttal sem szenved majd a hiányában, ám amíg a hollandokat a vb-siker vágya fűtötte, az angolokat a dél-afrikai lebőgés után a hírnevük visszaszerzése, valamint szurkolóik megbocsátása hajtja. Nem esküdnénk meg, hogy az utóbbi kevésbé inspiráló...
– Ne féljen, nagyon is tisztában vagyunk vele, hogy egy bizonyítani vágyó angol nemzeti csapattal kell megmérkőznünk, de még véletlenül sem tartok attól, hogy megismétlődik a hollandiai szégyen. Soroljam, miért nem?

JUHÁSZ ÁTADJA A KAPITÁNYI KARSZALAGOT, HA KELL

Gera Zoltán visszatért a magyar labdarúgó-válogatottba, és Egervári Sándor szövetségi kapitány kulcsemberként számol vele: a kérdés immár úgy szól, vajon kapitányi karszalagját is visszakapja-e.


„Annyit nyugodt szívvel kijelenthetek, ebből nem lesz egy második Ballack–Lahm affér – szögezte le a Nemzeti Sportnak Juhász Roland, aki a Fulham légiósának hiányában viselhette a szalagot. – Gerzson vezér típus, rutinos, nagyszerű játékos, minden további nélkül átadom a kapitányi posztot, ha kell. A lényeg, hogy egyfelé húzzunk, de hát ezzel sem lesz gond, jó közösség a miénk."

– Csak sokáig tartson!
– Igyekszem. Szóval, a válogatott tagjai egytől egyig erejük teljében vannak a végigmelózott nyár után, szerintem többen remek formában. Nem szeretnék szerénytelennek tűnni, de én is jól kezdtem az idényt, ami annak is köszönhető, hogy a szünet elég volt ahhoz, hogy a szezon végi fásultság után teljesen kicserélődjem. Aztán elég megnézni, milyen formában játszotta végig Gera Zoli a felkészülési meccseket, az ő visszatértének jelentőségét aligha kell ecsetelnem. Nagy alakja a magyar futballnak, vezére a válogatottnak, persze senki se gondolja, hogy majd egy személyben tőle várjuk a csodát. Épp az lenne a legfontosabb, hogy minden labdarúgó, aki a csapat meghatározó tagja, magas fordulatszámon pörögjön, hogy Dzsudzsák Balázs, Juhász Roland, Hajnal Tamás, de meg- nevezhetnék másokat is, ugyanazzal a teljesítménnyel rukkoljon elő, mint a klubjában. A Wembley hangulata is remek motiváció.

– Eddig mi, illetve ki gátolta meg önöket ebben?
– Senki és semmi, tudjuk, adósok vagyunk a jó futballal. De van ám még motivációs tényező!

– Csak tessék!
– Azonkívül, hogy címeres mezben mindenkinek kutya kötelessége megszakadni a pályán, a Wembley az a hely, ahol akkor is jól kellene teljesíteni, ha az utcáról esne be az ember.

A TELJES DZSUDZSÁK BALÁZZSAL KÉSZÍTETT INTERJÚT ELOLVASHATJÁK A KEDDI NEMZETI SPORT 2.-3. OLDALÁN!

AZ ANGOL VÁLOGATOTT TRÉNINGJE
 


SZAVAZÁS

Milyen eredmény születik a szerdai Anglia-Magyarország mérkőzésen?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik