Bolgár–magyar: Küldjön Balakov gratuláló üzenetet! – Lisztes

NS-összeállítás/I. SZ.NS-összeállítás/I. SZ.
Vágólapra másolva!
2020.10.08. 07:43
null
A magyar futball szereplői bíznak Marco Rossi és csapata sikerében (Fotó: Szabó Miklós)
A Nemzeti Sport a magyar futball szereplőit kérdezte a csütörtöki Bulgária–Magyarország Eb-pótselejtezőről. Tippeket is kértünk, és akárcsak jeles sportolóink esetében, ezúttal is mindenki magyar továbbjutást vár.

Szélesi Zoltán 28-szoros válogatott védő, korábbi ideiglenes szövetségi kapitány
„Az esélylatolgatással vigyázni kell mostanában, a koronavírus-járvány alaposan átírja az életet – nyugodtan mondjuk ki, az egész futballvilágot érinti. Izgatottan várom a bolgárok elleni ütközetet, jó eséllyel vághatunk neki a találkozónak. A keret jónak mondható, megvannak a játékosok, akikkel Marco Rossi számolhat. Loic Nego személyében újoncot is avathatunk. Remek játékosnak tartom, korábban Újpesten egy csapatban futballoztunk, a szerepeltetése vérfrissítésként is hathat a csapatra. Sohasem jó azt mondani, hogy Bulgáriával a lehető leggyengébb ellenfelet kaptuk, az ilyesféle kijelentéssel vigyázni kell. Egyvalami biztos: jó kilátásokkal vághatunk neki a meccsnek, meglehet a továbbjutás.”     
Tipp: 1–2     

Vida Máté   hatszoros válogatott középpályás
„Legutóbb az Uruguay elleni stadionavatón léptem pályára, utána sajnos jött a sérülésem. Az akkori és a mostani csapat nagyban különbözik, jóformán a fél keret más, ettől függetlenül nagyon bizakodó vagyok; az utóbbi két mérkőzésen – Törökország és Oroszország ellen – jól teljesítettek a srácok. Szoboszlai Dominik hiánya érzékeny veszteség, meg kell találni, ki pótolhatja a legjobban, szerintem erre a szerepre Kalmár Zsolt a legalkalmasabb. Ami biztos, hogy ilyen nagy tétre menő mérkőzés aligha lesz látványos. A bolgár válogatott meglehetősen kétarcú, tud meglepetést szerezni, de alapos verésbe is belefutni. Továbbjutunk!”
Tipp:    1–2     

Erwin Koeman korábbi szövetségi kapitány
„Nehéz időket élünk, a koronavírus-járvány mindannyiunk életét befolyásolja. Ettől függetlenül továbbra is figyelemmel követem a magyar válogatott játékát, eredményeit, a Törökország elleni idegenbeli siker biztosan nagy önbizalmat adott a futballistáknak. Természetesen tudok arról, mennyire fontos mérkőzés előtt áll a csapat, csütörtök este Szófiában kellene nyerni. Fontos lesz, hogy továbbra is masszív, egységes legyen az együttes, hiszen mindig is ez volt az erőssége. Bízom benne, hogy továbbmegy az első pótselejtezőn, és kivívja a részvételt az Európa-bajnokságon. Hallottam róla, hogy a Ferencváros a Bajnokok Ligája csoportkörébe jutott, és nem mindennapi ellenfelekkel mérheti össze az erejét. Egy-egy ilyen siker mind a magyar labdarúgás érdekeit szolgálja.”
Tipp:  1–2     

Mészáros Norbert korábbi kilencszeres válogatott védő
„Kezdjük a legfontosabbal: bizakodó vagyok! Nehéz mérkőzésre számítok, Szófiában foggal-körömmel kell küzdeni minden labdáért, de nincs mese, meg kell nyerni a mérkőzést. Persze nem lesz könnyű, hiszen sok a hátráltató tényező, Szoboszlai Dominik hiánya nagy érvágás. Meg kell próbálni megfelelően helyettesíteni. Biztos vagyok benne, Marco Rossi kellőképpen felkészíti a srácokat, de Bulgáriát még véletlenül sem szabad lebecsülni. Pontosabban, soha senkit sem szabad lebecsülni, még a világranglista utolsó helyezettjét sem. Nem szeretek tippelni, de győzünk.”
Tipp:   1–2     

Lisztes Krisztián korábbi 49-szeres válogatott játékos

„Olvastam a Nemzeti Sport oldalán korábbi stuttgarti csapattársam, Kraszimir Balakov nyilatkozatát, és csak tréfált, amikor arról beszélt, ne haragudjak meg, de ők nyernek. Én pedig amondó vagyok: küldjön csak ő nekem gratuláló üzenetet! Tudtam, hogy korában ő volt a kapitány, de az angolok elleni súlyos vereség után lemondott, manapság pedig a CSZKA edzője – sok klubsikert kívánok neki, de a válogatott meccsen nyerjünk mi! Bízom a csapatban, ahogy én látom, jó a közösség, ez pedig alapja lehet a sikeres szereplésnek. A kívánságom az, hogy a szófiai sikert követően Románia ellen jussunk ki az Eb-re – jól hangzik, ugye? Mint mindenki, én is sajnálom Szoboszlai Dominik távollétét, de örülök, hogy Willi Orbán ott lesz a védelemben. Hiszek a győzelemben!”
Tipp:   0–2     

Mátyus János, a Haladás vezetőedzője, korábbi 34-szeres válogatott játékos
„Nagyon várom a mérkőzést és a győzelmet, az érzelmeim ezt mondatják velem. Ötven százalék esélye van mindkét csapatnak, de a szívem nagyon bízik a magyar sikerben. Hogy némiképp szakmai szempontokat is figyelembe vegyek, azt mondhatom, a Törökországban látott védekezési rendszer nagyszerűen működött, az a találkozó lehet iránymutató a szófiai selejtezőre. Az oroszok elleni Nemzetek Ligája-összecsapás nem sikerült, de ott a mentális erő volt dicsérhető, hiszen jelentős hátrányban sem adta fel a csapat. Vagyis a két mérkőzés pozitívumait lenne ideális ötvözni: a törökök elleni stratégia, fegyelem, jó futball és az oroszok ellen mutatott tartás. Az a tippem, hogy hosszabbítás után nyerünk.”
Tipp: 1–1     

Dombi Tibor korábbi 35-szoros válogatott labdarúgó
,,Jó emlékeim vannak Bulgáriáról. Kétezerkilencben a Bajnokok Ligája selejtezőjében a Levszki ellen győztünk kettő egyre Szófiában, még gólpasszt is adtam, bejutottunk a főtáblára, hatalmas volt az eufória. Egy évvel később a Liteksz Lovecs volt az ellenfél, kettős győzelemmel lettünk csoportkörösök, vagyis a személyes élményeim kimondottan jók. Azt persze sajnálom, hogy Szoboszlai Dominik nem lehet ott a pályán, meghatározó egyéniséggé nőtte ki magát. Azt gondolom, az elmúlt években sokkal több munka volt a magyar futballban, mint a bolgárban, nálunk rendbe tették a hátteret, az infrastruktúrát, nagy fejlődés megy végbe, ezért gondolom azt, hogy többet tettünk a sikerért – és ezért hiszek a győzelemben! Hadd tegyem hozzá, a Ferencváros BL-sikere is optimistává tesz.”
Tipp: 1–2    

AZ EB-PÓTSELEJTEZŐ PÁROSÍTÁSA
A-LIGA

ELŐDÖNTŐ, 2020. OKTÓBER 8.
20.45:Bulgária–MAGYARORSZÁG(Tv:M4 Sport)– élőben az NSO-n!
20.45:Izland–Románia (Tv:Sport1) – élőben az NSO-n!
DÖNTŐ, 2020. NOVEMBER 12.
20.45:Bulgária/Magyarország–Izland/Románia

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok:Dibusz Dénes(Ferencváros),**Gulácsi Péter(RB Leipzig – Németország),Hegedüs Lajos(Paksi FC)
Védők:Bese Barnabás(Oud-Heverlee Leuven – Belgium),Botka Endre(Ferencváros),Fiola Attila(Mol Fehérvár FC),Hangya Szilveszter(Mol Fehérvár FC),Kecskés Ákos(FC Lugano – Svájc), Lang Ádám (Omonia Nicosia – Ciprus),Loic Nego(Mol Fehérvár),Willi Orbán(RB Leipzig – Németország),Szalai Attila(Apollon – Ciprus)
Középpályások:Cseri Tamás(Mezőkövesd),Gazdag Dániel(Budapest Honvéd),Holender Filip(Partizan Beograd – Szerbia),Kalmár Zsolt(Dunaszerdahelyi AC – Szlovákia),Nagy Ádám(Bristol City – Anglia),Schäfer András(Dunaszerdahelyi AC – Szlovákia),Sigér Dávid(Ferencváros)
Támadók:Könyves Norbert(Zalaegerszegi TE FC),Nikolics Nemanja(Mol Fehérvár FC),*Sallai Roland(Freiburg – Németország),Szalai Ádám(Mainz – Németország),Szőke Adrián(Heracles Almelo – Hollandia),Varga Kevin(Kasimpasa – Törökország)
*Sallai Rolandcsak a Bulgária elleni Eb-pótselejtezőn állhat a szakmai stáb rendelkezésére
**Gulácsi Pétera Szerbia elleni NL-mérkőzés után utazik vissza klubcsapatához

A BOLGÁR VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok: Nikolaj
Mihajlov(Levszki),PlamenIliev(Ludogorec),GeorgiGeorgiev(Cserno More),MartinLukov(Lokomotiv Plovdiv)
Védők: Vaszil
Bozsikov(Slovan Bratislava – Szlovákia),SztrahilPopov(Hatayspor – Törökország), Anton Nedjalkov (Ludogorec), Georgi erziev (Ludogorec), Cicinho (Ludogorec), Krisztian Dimitrov (Hajduk Split – Horvátország), ValentinAntov (CSZKA Szófia),Dimitar Velkovszki(Cercle Bruges – Belgium)
Középpályások: Georgi Kosztadinov
(Arszenal Tula – Oroszország),TodorNedelev(Botev Plovdiv), Krisztijan Malinov(OH Leuven – Belgium),GalinIvanov(CSZKA 1948),Alekszandar Cvetkov (Beroe), BirszentKaragaren(Lokomotiv Plovdiv),JaniszKarabeljov(Szlavija),Filip Krasztev (Szlavija), BoriszlavConev(Levszki),Dominik Jankov(Ludogorec)
Támadók: KirilDeszpodov(Ludogorec),BozsidarKraev(FC Midtjylland – Dánia), Dimitar Iliev (Lokomotiv Plovdiv), SzpaszDelev(Arda Kardzsali),Iszmail Isza(Cserno More),Georgi Jomov(CSZKA Szófia)

A Nemzeti Sportot a helyszínről tudósítja:Babják Bence, Kocsmár-Tóth István(szöveg),Nagy-Pál Tamás(videó) ésSzabó Miklós(fotó)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik