Georgi Jomov szerint jobbak voltak a bolgárok, de sokat hibáztak (Fotó: Szabó Miklós)

 

EURÓPA-BAJNOKI PÓTSELEJTEZŐ
A-LIGA, ELŐDÖNTŐ

BULGÁRIA–MAGYARORSZÁG 1–3 (0–1)
Szófia, Vaszil Levszki Stadion, 2000 néző. Vezette: Marciniak (lengyel)
Bulgária: P. Iliev – Cicinho, Terziev, Bozsikov, Nedjalkov – Karabeljov, Malinov – Karagaren (Deszpodov, 58.), Nedelev (Jankov, 80.), Ivanov (Jomov, 30.) – Kraev (Isza, 80.). Szövetségi kapitány: Georgi Dermendzsiev
Magyarország: Gulácsi – Orbán, Lang, Szalai A. – Fiola (Botka, 82.), Sigér, Nagy Á. (Gazdag, 82.), Kalmár (Hangya, 70.), Holender (Nego, 70.) – Szalai Á. (Nikolics, 59.), Sallai R. Szövetségi kapitány: Marco Rossi
Gólszerző: Jomov (89.), ill. Orbán (17.), Kalmár (47.), Nikolics (75.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A másik elődöntőben
Izland–Románia 2–1

DÖNTŐ, 2020. NOVEMBER 12.
20.45:
Magyarország–Izland, Puskás Aréna

A Nemzeti Sportot a helyszínről tudósította: Babják Bence, Kocsmár-Tóth István (szöveg), Nagy-Pál Tamás (videó) és Szabó Miklós (fotó)

 
A bolgár lapok bíróznak, katasztrófát és őrült edzőt emlegetnek 
Megérkeztünk az álmok kapujába – Budapesten vívhatjuk ki az Eb-részvételt! 
Osztályozza a mieink Bulgária elleni teljesítményét!
Gulácsi Péter: Tudjuk, hogy játékban fejlődnünk kell – játékosvélemények
A győzelem utáni sajtótájékoztató – Marco Rossi értékelése

Georgi Jomov, a CSZKA Szófia támadója úgy véli, nem a jobb csapat nyert csütörtök este.

„Mi voltunk a jobbak, de buta gólokat kaptunk. Sokat beszéltünk róla, hogy a pontrúgások utáni szituációkat hogyan kezeljük, de ezúttal sajnos nem sikerült megoldani a dolgot.”

Vaszil Bozsikov, a bolgár alakulat csapatkapitánya a hibákra mutatott rá.

„Sokat beszéltünk a találkozó után a történtekről. A hangulat nem jó, reméltük, hogy továbbjutunk, de sajnos nem sikerült. Úgy vélem, voltak jó pillanataink, a labdarúgás viszont a hibákról szól, a mi rontásainkat pedig az ellenfél kihasználta. Egészen elképesztő, amiket védett a kapusuk, lehetetlen helyzetekben is hárítani tudott. Valljuk be, ezúttal minden összejött a magyaroknak. Ki kell elemeznünk a hibákat, majd tovább dolgozni. Egységesnek kell maradnunk, és tovább építeni a válogatottat.”

Janisz Karabeljov is a hibákat emelte ki.

„Sajnálom, hogy így alakult. A hibáink végzetesnek bizonyultak. Az előző meccsek pontrúgás után kapott góljait kielemeztük, de sajnos ezúttal sem tudtuk elkerülni őket. A futball pedig erről szól. Egygólos hátrányban volt egy óriási helyzetünk, ha azt értékesítjük, a meccs biztosan másképp alakult volna. Szerintem nincs miért szégyenkeznünk, büszkének kell lennünk a teljesítményünkre. Igyekszünk kijavítani a hibákat és a jövőben jobban játszani.”