Anglia, Románia és Belgium ellen is készülnek futballcsapataink

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.03.20. 10:07
null
Az U19-es válogatottunk szerdán kezdi meg szereplését a macedóniai tornán (Fotó: mlsz.hu)
A Kazahsztán és Skócia ellen készülő felnőttválogatott mellett a napokban korosztályos nemzeti csapataink is pályára lépnek – az U17-esekre és az U19-esekre elitkörös Eb-selejtezőtorna, az U21-esekre két Eb-selejtező mérkőzés vár.

 

U19

A korosztályos Európa-bajnok Anglia ellen kezdi meg szerdán Eb-selejtezőbeli elitkörös szereplését U19-es válogatottunk. Németh Antal szövetségi edző csapata vasárnap Telkiben edzett, hétfő reggel pedig elutazott Szkopjéba, s kedden már a helyszínen gyakorol.

„Mivel ellenfelünknek nagyszerű képességű játékosai vannak, a legrosszabb, ha magunkra húzzuk az angolokat, mert kilencvenpercnyi nyomást biztosan nem bírnánk ki – nyilatkozta Németh Antal szövetségi edző az mlsz.hu-nak. – Megpróbáljuk megőrizni esélyünket a továbbjutásra.”

Az angol együttesnek Jadon Sancho, a Borussia Dortmund támadója, illetve a tavalyi U17-es világbajnok Phil Foden is a tagja, aki Bajnokok Ligája-mérkőzésen is bemutatkozott már a Manchester Cityben. A magyar fiatalok Anglia mellett Lettországgal és Macedóniával játszanak még, kizárólag a csoportelső kvalifikálja magát a júliusi finnországi Európa- bajnokságra.

A MAGYAR U19-ES VÁLOGATOTT PROGRAMJA A MACEDÓNIAI EB-SELEJTEZŐTORNÁN
Március 21.
Magyarország–Anglia, 14.00 óra
Március 24.
Macedónia–Magyarország, 14.00
Március 27.
Magyarország–Lettország, 14.00

AZ U19-ES VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok:
Bese Balázs (MTK Budapest), Varga Ádám (PFLA) , Varga Ádám (Ferencváros)
Védők: Krebsz Máté (Ajka), Mocsi Attila (Videoton FC), Berdó Máté (Paksi FC), Bolla Gergő (Haladás), Bolla Bendegúz (Videoton FC) , Schindler Olivér (Paderborn), Kiliti Róbert (Vác FC)
Középpályások: Lustyik Levente (Békéscsaba), Kovács Krisztián (ETO FC Győr), Kun Bertalan (PSV Eindhoven), Schafer András (MTK Budapest), Stoiacovici Dávid (Budapest Honvéd), Banó-Szabó Bence (Budapest Honvéd)
Támadók: Bévárdi Zsombor (Siófok), Májer Milán (Budapest Honvéd), Schön Szabolcs (Ajax), Kiss Tamás (Haladás), Kundrák Norbert (Soroksár), Lakatos István (Soroksár)

U17

Szintén az elitkörben lép pályára az U17-es válogatott, amely március 22. és 28. között a III. Kerületi TVE pályáján fogadja ellenfeleit, sorrendben Szlovéniát, Romániát és Izraelt.

„Hűen a korábbiakhoz, illetve a mindig is vallott elveimhez, cél a továbbjutás – mondta a szövetség honlapjának Szélesi Zoltán, az U17-es válogatott edzője. – Fontos a siker a fiatalok szempontjából is, de a legfontosabb maga a nevelés, hogy felnőtt játékosként erősségei lehessenek a magyar labdarúgásnak. Nyilván nem azonos nehézségű csoportból jutottak tovább az ellenfelek, de egyik sem véletlenül került az elitkörig.”

A fiatalabb korosztály esélyeit növeli, hogy az angliai kontinenstornán a nyolc csoportgyőztes mellett a hét legjobb második is részt vehet. Az elitkörre 18 mezőnyjátékos és két kapus nevezhető, azzal a kitétellel, hogy sérülés esetén egy tartalék kapus bármikor behívható a torna során. Ugyanez csak részben igaz a mezőnyjátékosokra: az előzetes kerethez képest sérülés esetén a játékos három órával az első mérkőzés kezdetéig még cserélhető. Fentiek miatt a magyar válogatott szűkített, de nem végleges és hivatalos keretében egyelőre 22 játékos szerepel. A küzdelmekben a 2001. január 1. után született játékosok vehetnek részt, a mérkőzések 2x40 percig tartanak 15 perces szünettel.

A MAGYAR U17-ES VÁLOGATOTT PROGRAMJA A MAGYARORSZÁGI EB-SELEJTEZŐTORNÁN
Március 22.
Magyarország–Szlovénia, Eb-selejtező elitkör, 14.00, III. Ker. TVE-pálya
Március 25.
Magyarország–Románia, Eb-selejtező elitkör, 14.00, III. Ker. TVE-pálya
Március 28.
Magyarország–Izrael, 14.00, Új Hidegkuti Nándor Stadion

AZ U17-ES VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok: Ásványi Balázs (PFLA), Kiss Ágoston (Illés Akadémia), Németh Botond (Videoton FC)
Védők: Varju Benedek (MTK Budapest), Posztobányi Patrik (PFLA), Nyári Patrik (Illés Akadémia), Farkas Marcell (DVTK), Papp László (PFLA), Kalmár Olivér (Győri ETO FC), Vida Kristóf (FTC)
Középpályások: Irimiás Gergő (Budapest Honvéd), Csala Tibor (Csíkszereda), Kocsis Bence Máté (PFLA), Kovács Máté (MTK Budapest), Szabó Bálint (Videoton FC)
Támadók:
Cipf Dominik (Budapest Honvéd), Papp Marcell (FTC), Skribek Alen (PFLA), Kapronczai Gergely (MTK Budapest), Tóth-Gábor Kristóf (Illés Akadémia), Beke Péter (HSV)

U21

Michael Boris csapata, az Eb-selejtezős csoportjában 3. helyen álló U21-es válogatott pedig március 22-én, csütörtök 20 órakor a ciprusiakat fogadja a Hidegkuti Nándor Stadionban, négy nappal később, március 26-án, szintén 20 órakor pedig a belgiumi Leuvenben lép pályára a csoportotot vezető házigazdák ellen.

A 2019-ben, Olaszországban és San Martinóban rendezendő, 12 csapatos tornára a csoportelsők automatikusan kvalifikálják magukat, a négy legjobb csoportmásodik pedig pótselejtezőn dönt a kijutásról.

AZ U21-ES VÁLOGATOTT MÁRCIUSI, EB-SELEJTEZŐS PROGRAMJA
Március 22.
Magyarország–Ciprus, 20.00 (Tv: M4 Sport), Új Hidegkuti Nándor Stadion.
Március 26.
Belgium–Magyarország, 20.00, Leuven (Belgium)

AZ U21-ES VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok:
Demjén Patrik (Budaörs), Zima Ádám (Dorog), Tóth Balázs (Puskás Akadémia)
Védők: Lenzsér Bence (Paks), Pávkovics Bence (Újpest FC), Kecskés Ákos (Korona Kielce), Jancsó András (Haladás), Tóth Bence (Videoton FC), Spandler Csaba (Puskás Akadémia), Katona Máté (MTK), Szivacski Donát (Vasas), Szalai Attila (Mezőkövesd), Gergényi Bence (Szeged)
Középpályások: Vida Máté (Vasas), Haris Attila (Balmazújváros), Szoboszlai Dominik (Liefering), Rácz Barnabás (Haladás), Gazdag Dániel (Budapest Honvéd), Zsótér Donát (Újpest FC)
Támadók: Bíró Bence (Guimaraes), Balogh Norbert (Palermo), Koszta Márk (Mezőkövesd), Sallói Dániel (Kansas City), Varga Kevin (DVSC)

AZ U21-ES EB-SELEJTEZŐCSOPORTUNK ÁLLÁSA

1. Belgium

6

4

2

10–5

5

14

2. Svédország

4

2

2

10–4

6

8

3. MAGYARORSZÁG

4

2

2

6–3

3

8

4. Ciprus

6

2

4

7–13

-6

6

5. Törökország

5

1

2

2

3–4

-1

5

6. Málta

5

5

3–10

-7

0

A felnőttválogatottról itt olvashat!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik