A diósgyőri öltözőben nem beszélnek az NB I-ről; Hanusz újra stabil kezdő akar lenni

Vágólapra másolva!
2023.03.21. 23:26
A Nemzeti Sport szerdai számából ajánljuk:


• Észtország ellen játssza idei első mérkőzését a magyar labdarúgó-válogatott. Lang Ádám, a ciprusi élvonalban szereplő Omonia Nicosia védője a Nemzeti Sportnak arról is beszélt, hogy már csak azért is szeretnék győzelemmel kezdeni a 2023-as esztendőt, mert a csütörtöki összecsapás lesz Marco Rossi ötvenedik találkozója magyar szövetségi kapitányként. A harmincéves futballista tíz válogatott mérkőzésen lépett pályára az előző évben, csupán egyszer, a görögök elleni felkészülési meccsen volt csere, a másik kilenc alkalommal kezdőként szerepelt, s a kilencből nyolcat végig is játszott.
• Észtország ellen játssza idei első mérkőzését a magyar labdarúgó-válogatott.
Lang Ádám, a ciprusi élvonalban szereplő Omonia Nicosia védője a Nemzeti Sportnak arról is beszélt, hogy már csak azért is szeretnék győzelemmel kezdeni a 2023-as esztendőt, mert a csütörtöki összecsapás lesz Marco Rossi ötvenedik találkozója magyar szövetségi kapitányként. A harmincéves futballista tíz válogatott mérkőzésen lépett pályára az előző évben, csupán egyszer, a görögök elleni felkészülési meccsen volt csere, a másik kilenc alkalommal kezdőként szerepelt, s a kilencből nyolcat végig is játszott.

• Visszafoglalta helyét az NB II-es tabella élén a Diósgyőr, de nemcsak ezért adott plusz szabadnapot a játékosainak Kuznyecov Szergej – a válogatott mérkőzései miatt a hétvégén nem rendeznek fordulót. A DVTK negyvenéves vezetőedzője lapunknak azt mondta, nehéz időszakon vannak túl, alapemberek dőltek ki rövidebb-hosszabb ideig sérülés miatt, ami megmutatkozott a csapat teljesítményén is. Noha az élen állnak, az NB I-ről az öltözőben egyelőre nem beszélnek, viszont a győztes meccsek után továbbra is az asztalt verve ünnepelnek.

• Hanusz Egon 2021 nyarán hagyta el a Csurgót és igazolt Németországba. A magyar kézilabda-válogatott irányítója nagyon jól érzi magát légiósként, és bár a tavaly októberi edzőváltás óta nem ő az első számú irányító Stuttgartban, keményen dolgozik tovább. Célja, hogy pozícióját visszaszerezve stabil kezdőjátékos legyen a Bundesligában. Hogy mennyit fejlődött az elmúlt másfél évben, azt a januári világbajnokságon lehetett a legjobban leszűrni, amelyen bátrabban és határozottabban játszott, ráadásul több játékidőt kapott Chema Rodríguez szövetségi kapitánytól, mint korábban bármikor.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik