4–0 a vége! Gerával először győzött az U21-es válogatott tétmeccsen

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2021.09.07. 20:23
null
Gera Zoltán (középen) és stábja a múlt heti, Izrael elleni vereséget követően San Marinóban már győztes csapatot irányíthatott (Fotó: Huszár Gábor/ Kisalföld, archív)
A Gera Zoltán irányította magyar U21-es labdarúgó-válogatott a 2023-as kontinensbajnokság selejtezőjének 2. fordulójában 4–0-ra győzött San Marinóban.

U21-ES EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
B-CSOPORT, 2. FORDULÓ
SAN MARINO–MAGYARORSZÁG 0–4

Serravalle.V.: Davey (északír)
SAN MARINO U21: Colombo – Nanni (Rastelli, a szünetben), Moretti (Santi, 84.), Tomassini, Franciosi (Pasolini, 84.) – Matteoni – Cecchetti, Ciacci, Dolcini (Gasperoni, 70.), Contadini – Pancotti (Toccaceli, 60.). Szövetségi edző: Fabrizio Costantini.
MAGYARORSZÁG U21: Hegyi – Bukta (Szűcs K., 83.), Mocsi, Varju, Csontos – Baráth P., Csongvai (Csonka, 83.) – Skribek, Szendrei (Tamás O., 83.), Szánthó (Komáromi, 17.) – Tóth-Gábor (Kiss T., 83.). Szövetségi edző: Gera Zoltán
Gólszerző:
Baráth P. (29.), Skribek (74., 82.), Kiss T. (90+1.)

A csoport további meccsei:
Lettország–Németország 1–3
Lengyelország–Izrael 1–2

ÖSSZEFOGLALÓ

A magyar U21-es válogatott azzal a céllal léphetett pályára San Marinóban, miután múlt héten itthon kikapott az Eb-selejtező nyitányán Izraeltől, hogy megszerezze első győzelmét tétmeccsen Gera Zoltán irányításával. Az öt éve még a felnőtt Eb-n, a pályán remeklő Gera két éve vezeti az U21-es nemzeti csapatot. Ez alatt 12 találkozót játszott a korosztályos együttes, ebből nyolcat elveszített (a nyári, hazai rendezésű Eb-n mindhárom csoportmeccsén kikapott), háromszor ikszelt és egyszer nyert, tavaly novemberben, Oroszország ellen, felkészülési megméretésen. Éppen itt volt az ideje az első győzelemnek tétmérkőzésen is!

A mieink ennek megfelelően támadó szellemben kezdtek San Marinóban, hiszen a keretbe utólag meghívott, Izrael ellen gólt szerző Tóth-Gábor Kristóf rögtön egy kapufával nyitott. Nem volt szerencsénk, és nem csak a kimaradt helyzet miatt voltunk pechesek, hanem azért is, mert a ferencvárosi Szánthó Regőnek aláfordult a bokája, emiatt már a 17. percben cserélnie kellett a szakmai stábnak, a szélsőt a Puskás Akadémia játékosa, Komáromi György váltotta.

Ő is aktív volt a támadásainknál, de még inkább elmondhatjuk ezt a Puskás Akadémia kölcsönjátékosaként Zalaegerszegen szereplő Skribek Alenről, aki több szabadrúgást is kiharcolt, majd a 30. percében az ő szögletéből fejelt a hazai kapuba Baráth Péter. A késve kimozduló Edoardo Colombo kapus csak nyomozta a labdát... 0–1

A szünet előtt Mocsi Tamás előtt adódott még egy helyzet, ám a fejesét védeni tudta Colombo. A második félidő elején is sokat szabálytalankodtak a hazaiak, és megvolt a lehetősége a magyar csapatnak, hogy növelje az előnyét, de erre várni kellett.

Egészen a 74. percig, amikor a mérkőzés egészében a csapat vezérének bizonyuló Skribek Alen szép góllal koronázta meg a teljesítményét (0–2), majd nem sokkal később egy kontrából is betalált (0–3).

A végére szétestek a hazaiak, a 0–4-es végeredményt a hajrában becseréltKiss Tamás állította be.

Megvan tehát immár tétmeccsen is az U21-es válogatott első győzelme Gera Zoltán irányításával. A magyar U21-es válogatott legközelebb október 8-án lép pályára, Lengyelországot fogadja Eb-selejtezőn.

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Németország229–186
2. Izrael224–226
3. Magyarország2115–233
4. Lengyelország2113–213
5. Lettország221–5–40
6. San Marino220–10–100

A csoportok első helyezettjei, valamint a kilenc csoport legjobb másodikja jut ki közvetlenül a román-grúz közös rendezésű 2023-as tornára, míg a maradék nyolc második helyezett rájátszásban dönt egymás között a négy Eb-helyről.

PERCRŐL PERCRE

VÉGE A MÉRKŐZÉSNEK! Először nyert tétmeccsen Gera Zoltán irányításával az U21-es válogatott.

90+1. KIÜTÉS! Komáromi beadásából Kiss Tamás pörgette a kapuba a labdát. 0–4

90. perc. SZÉTESTEK A HAZAIAK! komáromi lőtt egy kapufát!

84. perc. Cserék a hazaiaknál is! Moretti helyett Santi, Franciosi helyett Pasolini állt be.

83. perc.

Cserék nálunk: Csongvai helyett Csonka, Tóth-Gábor helyett Kiss Tamás, Bukta helyett Szűcs Kornél, Szendrei helyett Tamás Olivér állt be.

82. perc. MEGINT SKRIBEK! Ezúttal Tóth-Gábor passzából talált be: egy kontrából egyedül vezethette a kapusra a labdát és a léc alá lőtt! 0–3

76. perc. Cecchetti a Csongvaival szemben elkövetett szabálytalanságáért kapott sárga lapot.

74. perc. SKRIBEK ALEN! A mieink egyik legjobbjának játéka góllá érett! Egy kis szöglet után a bal összekötő helyéről vette célba a kaput a tizenhatos sarkáról, a lövést blokkolták, de visszapattant hozzá a labda és másodszorra szépen a kapu bal oldalába tekert. 0–2

70. perc. Újabb hazai csere: Dolcini helyett Gasperoni állt be.

63. perc. Tóth-Gábor Kristóf előbb kihagyott egy helyzetet, majd pedig lesen állították meg.

60. perc:

Pancotti helyett Toccaceli állt be.

56. perc. Tóth-Gábor Kristóf is célba vehette a kaput, de ő sem találta el.

51. perc. A MÁSODIK FÉLIDŐT IS JÓL KEZDJÜK! Két percen belül két sárga lapos hazai szabálytalanság, előbb Dolcini, majd Franciosi részéről. Utóbbit követően Skribek szabadrúgása lepattant a védőkről, de Bukta Csaba helyzetbe került, ám kihagyta.

ELKEZDŐDÖTT A 2. FÉLIDŐ!

Csere a szünetben a hazaiaknál. Nannit Rastelli váltotta.

VÉGE AZ ELSŐ FÉLIDŐNEK.

45+1. perc: 2–0-RA IS VEZETHETNÉNK... A Komáromival szemben elkövetett szabálytalanság után Skribek ívelt a kapu elé, Mocsi érkezett a labdára, de Colombo hárította a fejesét, majd pedig Baráth lövését blokkolták a hazaik.

Két perc hosszabbítás.

42.perc: Kapuja elé szorítottuk a hazai csapatot. Skribek rövid időn belül két szögletet végezhetett el, majd Komáromi harcolt ki szabadrúgást, de ezekből nem tudtuk veszélyeztetni a kaput.

40. perc. ÚJABB MAGYAR LEHETŐSÉG! Skribek mellett Tóth-Gábor Kristóf nagyon aktív még még a magyar csapatból, a csatár újabb lövését Colombo védte.

34. perc: Komáromi ugorhatna ki a szélen, de lesen állítja meg a játékvezető.

GÓL! 29. perc. Skribek Alen bal oldali szögletéből a középen érkező Baráth Péter a kapust megelőzve fejelt öt méterről a kapuba. 0–1

28. perc. Tóth-Gábor Kristóf lőtt, de nem találta el a kaput.

Az első fél óra végéhez közeledvén kisebb-nagyobb szabálytalanságokkal tördelik a játékot a hazaiak. Kétszer Skribekkel, egyszer Komáromival szabálytalankodtak, de a szabadrúgásainkból nem született kaput eltaláló lövés...

21. perc. Hosszú idő után egy hazai támadás, de Contadini lövése nem találta el a kaput.

20. perc. Matteoni szabálytalankodott sárga lapot érően Tóth-Gábor Kristóffal. Varju végezte el a szabadrúgást, de nem jelentett veszélyt a kapura.

17. perc. Sérülés miatt korai magyar csere. A ferencvárosi Szánthó helyére a Puskás Akadémia szélsője, Komáromi György állt be. Szánthónak aláfordult a bokája, ezért kellett lecserélni.

15. perc. Csontos szöglete veszélytelen.

12. perc. Szánthó Regő lövése elakadt a hazai védőkben.

11. perc. Csontos volt szabálytalan a bal oldalon Cecchettivel szemben, de Morretti szabadrúgása nem jelentett veszélyt a magyar kapura.

4. perc. Skribek Alen végezhetett el szögletet, de ebből nem alakult ki helyzet.

3. perc. Az újabb magyar lövőhelyzetnél a debreceni Baráth Péter lövését blokkolták a védők.

3. perc. ITT AZ ELSŐ HELYZET!
Tóth-Gábor Kristóf fejelt a bal kapufa tövére!

ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

ELŐZMÉNYEK

♦ A mai mérkőzést eredetileg közvetítette volna az M4 Sport, de erre végül technikai okok miatt nem kerül sor.

♦ A következő U21-es Eb-t Romániában és Grúziában rendezik, 2023-ban. A csoportok első helyezettjei automatikusan kijutnak a 16 csapatot Eb-re, a 2. helyezettekre pótselejtező vár, a két házigazdának nem kell selejtezőt játszania, alanyi jogon résztvevői lesznek a tornának.

♦ A magyar U21-es válogatott múlt csütörtökön, az Izrael elleni, gyirmóti vereséggel kezdte a sorozatot, a mieink gólját a keretbe sérülések miatt utólag behívott szombathelyi Tóth-Gábor Kristóf szerezte.

♦ Gera Zoltán két éve irányítja az U21-es válogatottat. Ez alatt 12 meccset játszott a korosztályos együttes, ebből nyolcat elveszített (a nyári, hazai rendezésű Eb-n mindhárom csoportmeccsén kikapott), háromszor ikszelt és egyszer nyert, tavaly novemberben, Oroszország korosztályos csapata ellen. Tétmeccsen viszont a San Marino elleni lehetne az első győzelem Gerával a kispadon.

A B-csoport 1. fordulójának eredményei:

Magyarország–Izrael 1–2
San Marino–Németország 0–6
Lettország–Lengyelország 0–2

AZ U21-ES VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok:
Auerbach Martin (Csákvár), Hegyi Krisztián (West Ham United – Anglia), Kovács Péter (Szolnok)
Védők: Csóka Dániel (AFC Wimbledon – Anglia), Csontos Dominik (Ferencváros), Mocsi Attila (Haladás), Szűcs Kornél (DVTK), Tamás Olivér (Paks), Varju Benedek (MTK Budapest)
Középpályások: Baráth Péter (DVSC), Bukta Csaba (Altach – Ausztria), Csongvai Áron (Újpest), Csonka András (Gyirmót), Hidi M. Sándor (Vasas), Kerkez Milos (Milan – Olaszország), Komáromi György (Puskás Akadémia), Kusnyír Erik (DVSC), Szendrei Norbert (Fehérvár), Zeke Márió (Gyirmót)
Támadók: Kiss Tamás (Cambuur – Hollandia), Skribek Alen (ZTE), Szánthó Regő (Ferencváros), Tóth-Gábor Kristóf (Haladás)

U21-es válogatottunk San Marinóban vendégszerepelt (Fotó: MLSZ)
U21-es válogatottunk San Marinóban vendégszerepelt (Fotó: MLSZ)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik