Olimpia: nem ért semmit az aranyától megfosztott atléta

Vágólapra másolva!
2012.08.13. 18:32
Küzdeni fogok az igazamért – jelentette ki a fehérorosz súlylökőnő, Nadzeja Osztapcsuk, akit a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) hétfőn doppingvétség miatt megfosztott Londonban megszerzett olimpiai aranyérmétől.

„Egyelőre azt sem tudom, mit mondjak, nem értem az egészet – fogalmazott a fehérorosz atléta. – Várom a küldöttség többi tagját, ők hozzák majd el a dokumentumokat. Egy biztos, nem fogok csendben várni, küzdeni fogok az igazamért."

A Pekingben bronzérmes Osztapcsuk szervezetében – aki 21.36 méterrel diadalmaskodott múlt hétfőn Londonban – a metenolon nevű szteroidra bukkantak.

A tesztet kétszer végezték el: először egy nappal a női súlylökés döntője előtt, másodszor pedig a versenyt követően. A mintában mindkét próba során kimutatható volt a tiltott szer.

A kizárás értelmében az aranyat a versenyben másodikként záró új-zélandi Valerie Adams, az ezüstöt az orosz Jevgenyina Kolodko, a bronzot pedig a kínai Kung Li-csiao kapja meg. Az egyetlen magyar induló, Márton Anita nem jutott be a döntőbe.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik