Olimpia: Épp akkor jött ki minden jól, amikor kellett! - Berki

Vágólapra másolva!
2012.08.05. 17:46
Nem sokkal ezelőtt Berki Krisztián aranyérmet szerzett a lólengés döntőjében. A magyar tornászklasszis fantasztikus gyakorlatot mutatott be, és bár ugyanolyan pontszámot kapott, mint nagy ellenfele, az angol Louis Smith, a végrehajtási pontszáma jobb volt, ezzel megnyerte az olimpiát.

„A bevonulásnál a sírás kerülgetett, annyira jólesett, hogy ennyien itt voltak a magyarok, és szurkoltak nekünk, még mindig a hatása alatt vagyok, nem nagyon tudok mit mondani” – mondta az újdonsült aranyérmes tornász klasszisunk, Berki Krisztián a Magyar Televíziónak az eredményhirdetés után.Berki Krisztián a Magyar Televíziónak az eredményhirdetés után.

„Talán a pontszámig eltelt idő hosszabbnak tűnt, a gyakorlat viszonylag gyorsan végigment, nem tudok most hibákat keresni, és nem is akarok. Nagyon jól éreztem magam, nagyon jó volt a hangulat, túl vagyunk rajta és megcsináltuk, ez a legfontosabb! Pont akkor jött ki minden jól, amikor kellett, és ez általában szerencsére így szokott lenni” – értékelt Berki.

A kérdésre, hogy hogyan telt az elmúlt hét, Berki így felelt: „nagyon hosszú volt, ekkora szünet még soha nem volt a selejtező és a döntő között. Egész jól átvészeltük, edzettünk minden nap, tudtunk pihenni, amennyit kellett, és azokat a hibákat csiszoltuk, amiket például a selejtezőben elkövettünk, és a döntőre végül mindent összetettünk.”

Tornászunk teljesítménye hasonlatos Gyurta Dánieléhez, aki szintén hazai esélyest– a brit Jamiesont – előzött meg a 200 méteres mellúszásban.

„Nagyon boldog vagyok, hiszen tényleg nagyon nehéz dolgunk volt. Amit a két angol versenyző csinált ilyen tömeg előtt, az óriási dolog. Le a kalappal előttük, hiszen őket biztosan sokkal jobban nyomta a tömeg, mint engem. Nagyon jó volt így versenyezni, büszke vagyok, hogy előttük tudtam végezni” – zárta nyilatkozatát Berki.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik