Olimpia: brit riválisa magának akarja Berki Krisztián aranyát

Vágólapra másolva!
2012.08.20. 12:30
null
Smith (balra) nagyon csalódott volt, hogy nem ő nyerte meg az aranyérmet (Fotó: Szabó Miklós)
Louis Smith, a londoni olimpián lólengésben ezüstöt szerző brit tornász szerint az ő gyakorlata erősebb volt, mint a győztes Berki Krisztiáné, ezért sürgeti: vizsgálják felül a gyakorlatok pontozását, és adják neki az aranyérmet.

A 23 éves brit tornász ugyanannyi pontot (16.066) kapott döntőbeli gyakorlatára, mint Berki Krisztián; a magyar versenyző javára a szebb kivitelezés döntött.

„Úgy vélem, nekem kellett volna nyerni az aranyat, és neki a ezüstöt – idézi széles körben a brit média Smitht. – Az aranyérem megosztása nem érdekel. A gyakorlatom nehezebb volt, több volt benne a kockázatos elem, szerintem ennek mellettem kellett volna szólnia."

Smith úgy véli, az érvényben lévő szabályokat éppen azért hozták, hogy nehezebb, látványosabb gyakorlatok végrehajtására ösztönözzék a tornászokat, őt pedig mintha „büntették volna" ezért.

„Szerintem újra tanulmányozni kell a gyakorlatokat, és ha ezt megteszik, remélhetőleg megkapom az aranyérmet" – tette hozzá, s bár jelezte, hogy Rióban valószínűleg már nem indul, a brit torna további fejlődését várja.

Mint arról a londoni játékok idején beszámoltunk, a lólengés döntője után Louis Smith csalódottan, mégis szimpatikusan nyilatkozott a kialakult sorrendről.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik