Olimpia: Berki edzője nagyon sokat öregedett

Vágólapra másolva!
2012.08.05. 19:12
Berki Krisztián edzője, Kovács István nagyon elfáradt a Londonban eltöltött egy hét alatt, de volt értelme, tanítványa olimpiai aranyérmet szerzett.

„Hú, öregedtem, de nagyon sokat. Még fel sem fogtam. Nagyon-nagyon boldog vagyok, szavakban ki sem tudom fejezni. A gyakorlata teljesen rendben volt, de az utunk ideáig nem volt zökkenőmentes. A válla miatt később kezdtük a felkészülést az olimpiára, kevés időnk maradt, Krisztián néha túlpörgött, úgy kellett visszafognom” – mondta a boldog edző.

„A múlt hétvégén a selejtezőre így még nem került csúcsformába, de én úgy számoltam, hogy mostanra jön ki a csúcsforma. Így is lett. Ez a hét nagyon, de nagyon hosszúnak tűnt itt kint, elfáradtam. Bevallom őszintén, ezt még Krisztiánnak sem mondtam, de majd leülünk és átbeszéljük, hogy rajtam nagy volt a nyomás az elvárások miatt, engem ez nagyon stresszelt, de már túl vagyunk rajta. Az eredményhirdetés alatt beengedték az érmesek edzőit, így tudtam fotózni, de az érmét még nem fogtam meg, mivel Krisztiánt elvitték doppingvizsgálatra. Megyek is utána, mert nálam maradt az akkreditációja” – értékelt boldogan Kovács István, majd Hidvégi Vid teljesítményéről is beszélt.

„Vid előtt le a kalappal, sokat dolgozott, tudatosan készült, jó formában volt, és az edzéseket is kiválóan teljesítette itt. A gyakorlat elejét kicsit elkapkodta, stresszesebb volt, ennek ellenére minden dicséretet megérdemel, hiszen ott volt a döntőben a legjobb nyolc között” – mondta elégedetten a tornászok vezetőedzője.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik