Kovács István: Szórakoztató meccs volt, igazi show

Vágólapra másolva!
2012.08.02. 19:39
null
A támadás már megy, védekezésben azonban nagyot kell javulniuk Hosnyánszkyéknak (Fotó: MTI)
Kemény Dénes, a magyar válogatott szövetségi kapitánya kaotikus védekezésről beszélt a magyar–román férfi pólómeccs után a londoni olimpián. A Romániát irányító Kovács István szerint igazi show-t láthattak a nézők. A román játékosok úgy vélik, mindent megtettek, de a magyarok rutinja kiütközött.

 

„Sokkal nehezebb mérkőzés volt annál, mint amilyennek mások gondolták, de olyan nehéz volt, mint amilyennek mi gondoltuk. Azért, mert az első félidőben kaotikus volt a védekezésünk, amit túlvariáltunk, s a legjobb szándékunk ellenére idétlen, védőkről bepattanó gólokat kaptunk" – mondta Kemény Dénes, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a Románia ellen a vártnál jóval nehezebben megnyert találkozó után.

Kásás Tamás tisztában van azzal, hogy ilyen védekezéssel a folytatásban nem sok esélyünk lesz.

„Fontos győzelem volt, nagy meccset játszottunk. A folytatásban jól kell teljesítenünk, amihez extra erőt meríthetünk ebből a győzelemből. A szünetben megbeszéltük, hogy stabilizálni kell a védekezésünket, ami katasztrofális volt előtte. Nem lehet nyerni meccset tizenöt kapott góllal, mi pedig nyerni akarunk, úgyhogy nem lehet ilyen gyenge a védekezésünk" – mondta Kásás Tamás.

A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!

A mérkőzés legszebb jelenete Szivós Márton nevéhez fűződik, aki parádés gólt szerzett. A játékos a helyszínen szurkoló magyaroknak is köszönetet mondott.

„Kicsit szerencsés gól volt, olyan, amit edzésen nem gyakorolok. De mindig örülök a gólnak, akárhogy is kerül a labda a kapuba. Nagyon fontos a csapat számára a magyarok szurkolása a helyszínen. Attól a pillanattól kezdve, hogy beléptünk az uszodába, úgy éreztük magunkat, mintha Magyarországon lennénk. De nem szabad elfelejteni, hogy otthon is mennyien szorítanak értünk, természetesen értük is játszunk. Nagyon fontos győzelem volt, a csoportból való továbbjutás szempontjából kulcsfontosságú" – mondta Szivós Márton.

Kovács István, a román válogatott szövetségi kapitánya a vereség ellenére elégedett volt. A szakember kiváló munkát végez a román kispadon, amelyet kijuttatott az olimpiára, ráadásul Londonban sem játszik alárendelt szerepet a csapata.

„Nagyon jól küzdöttünk, minden elismerésem a csapatomnak. A tizenöt gól, amennyit lőttünk, nagy dolog egy olyan válogatott ellen, mint a magyar. Montenegró ellen még megpróbáljuk, nekünk nincs vesztenivalónk ezen az olimpián" – mondta Kovács István.

„Tizenöt gólt dobni Magyarországnak, nagyon sok. Természetesen a tizenhét kapott is az, de mindent egybevetve nagyon szórakoztató meccs volt. Igazi show" – tette hozzá a románok magyar kapitánya.

A román játékosok fejében még az is megfordulhatott a meccs közben, hogy egy esetleges győzelemmel akár a csoportból való továbbjutás is meglehet. Andrei Busila például a játékvezetéssel sem volt elégedett.

„Ez a meccs fontos volt a negyeddöntős esélyeink szempontjából. Véleményem szerint a játékvezetők nem nőttek fel a feladathoz" – mondta Busila.

Tiberiu Negrean szerint az döntött, hogy rengeteg olimpiai aranyérem ellen kellett játszaniuk.

„Megvoltak a lehetőségeink, de ők háromszoros olimpiai bajnokok és sokkal tapasztaltabbak nálunk. Már három nagyon jó meccset játszottunk, úgyhogy megpróbálunk meglepetést szerezni, és Montenegrót vagy Szerbiát legyőzni."

Kádár Kálmán szerint mindent megtettek, amit csak lehetett: „Meg akartuk nyerni a találkozót. Nagyon kemény meccs volt, és nagyon szoros. Ők a háromszoros olimpiai címvédők, mi pedig mindent megtettünk ellenük."

OLIMPIA 2012
EMLÉKEZTETŐ – FÉRFI VÍZILABDA, B-CSOPORT, 3. FORDULÓ
Magyarország–Románia 17–15 (5–4, 4–5, 5–2, 3–4)
KORÁBBAN
Montenegró–Szerbia 11–11 (1–3, 2–1, 5–4, 3–3)
A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Szerbia 3 2 1 46–28 +18 5
2. Egyesült Államok 2 2 18–15 +3 4
3. Montenegró 3 1 1 1 29–29 0 3
4. MAGYARORSZÁG 3 1 2 37–40 –3 2
5. Románia 3 1 2 36–31 +5 2
6. Nagy-Britannia 2 2 11–34 –23 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik