Két arannyal, két ezüsttel fénylett a csütörtök Londonban

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2012.08.09. 23:53
null
Risztov Éva pályafutása csúcsán – és a dobogó tetején (Fotó: Reuters)
Kozák Danuta csütörtökön megszerezte a magyar küldöttség hetedik aranyérmét a londoni olimpián: a 25 éves kajakos 500 méteren diadalmaskodott, a nyolcadik első hely pedig Risztov Éváé lett a nyílt vízi úszók 10 kilométeres versenyében.

 

Kozák Danuta fantasztikus teljesítménnyel, közel egy hajóhossznyi előnnyel győzött 500 méteren, de nincs oka a szégyenkezésre a női kajakpárosnak, a címvédő Kovács Katalinnak és Douchev-Janics Natasának sem a második hely miatt, és kifejezetten büszke lehet az ezüstérmére az előzetesen pontszerzésben bízó, 1000 méteren remeklő Kammerer Zoltán, Tóth Dávid, Kulifai Tamás, Pauman Dániel összeállítású férfi kajanégyes.

A CSAPATSPORTOKBAN
A női kézilabdatorna döntőjét Norvégia és Montenegró vívja, a női kosárlabdadöntőben Franciaország és az Egyesült Államok csap össze. Férfi gyeplabdában Németország és Hollandia mérkőzik meg az aranyért, női röplabdában az Egyesült Államok és Brazília. Az amerikaiak mind a női labdarúgótornát, mind a női vízilabdatornát megnyerték.

A nap szenzációját Risztov Éva szolgáltatta a nyílt vízi úszók 10 kilométeres versenyének megnyerésével. A Debreceni Sportcentrum 26 éves versenyzője a rajtnál az élre állt, hogy elkerülje a verekedéseket a pozíciókért folyó küzdelemben, és szinte végig vezetve, rendkívül izgalmas befutót követően, közel két óra úszás után mindössze négy tizeddel előzte meg az amerikai Haley Andersont.

Drámai csatát vívott a magyar női vízilabda-válogatott is az ausztrálokkal a bronzéremért. Merész András csapata nem játszott jól, de elszántan küzdött. A rendes játékidő utolsó másodpercekben Antal Dóra elvette az időt ügyetlenül húzó ausztrál kapustól a labdát, és a dudaszó pillanatában a hálóba talált – 11–11-re alakítva az állást. A hosszabbításban sem javult a magyarok teljesítménye, így a mérkőzést az ausztrálok nyerték meg 13–11-re, a fiatal, átalakított magyar csapat pedig a negyedik helyen zárt.

Szabó Attila a tízpróbázók versenyében a 24. helyen végzett 7581 ponttal.

MAGYARORSZÁG A 8., AZ EGYESÜLT ÁLLAMOK ELŐZÖTT
Az éremtáblázaton Magyarország nyolc arany-, négy ezüst- és három bronzéremmel a nyolcadik helyen áll – az egy főre eső aranyak számában Grenada után a második! –, miközben a pazar napot záró amerikaiak átvették a vezetést Kína előtt. ÉREMTÁBLÁZAT
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik