Brazília: Az olimpia mérlege a vereség ellenére pozitív - Menezes

Vágólapra másolva!
2012.08.13. 11:01
A brazil szövetségi kapitány, Mano Menezes szerint annak ellenére is sikere volt a brazil labdarúgócsapat számára a londoni olimpia, hogy a döntőben kikapott Mexikótól.

„Az olimpiai játékok mérlege pozitív. Ezen az úton kell továbbhaladnunk a világbajnokságig. Nagyon sajnáljuk, hogy nem nyertünk, de a mi célunk 2014" – nyilatkozta Mano Menezes, aki az olimpiai válogatott mellett az A-válogatottat is irányítja.

Az olimpia már csak azért is szolgálhat értékes tapasztalatokkal a többek között Alexandre Patóval, Neymarral, Oscarral és a gólkirályi címig jutó Leandro Damiaóval felálló brazilok számára, mert a Londonban szereplő játékosok jelentős része valószínűleg ott lesz a házigazdák keretében a két év múlva Brazíliában rendezendő világbajnokságon.

„Az arcom is elárulhatja az érzéseimet, nagyon csalódott vagyok. Nagyszerűen dolgoztunk az egész tornán és egészen a döntőig azt hittük, aranyérmet nyerhetünk, de ez nem történt meg. Egyetlen vereségből azonban nem kell messzemenő következtetéseket levonni, ahogy persze egy győzelemből sem érdemes. Minden meccsből tanulni kell, le kell vonni a megfelelő tanulságokat. Úgy érzem, ennek a kudarcnak nem lesz romboló hatása az építkezésünkre nézve" – fogalmazott a brazil szakember.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik