Vidi: a Fraditól jött tehetség aláírt a Mönchengladbachhoz

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.09.04. 21:40
null
Bekker Roland a Mönchengladbachnál folytatja a pályafutását
Májusban a Mol Vidi FC hivatalos honlapja alapján már megírtuk, hogy a klub U17-es válogatott tehetsége, Bekker Roland a német Bundesligában szereplő Borussia Mönchengladbach korosztályos csapatához utazott próbajátékra. A 2016–2017-es szezonban még a Ferencváros utánpótlásában futballozó balhátvéd kedden pedig már arról számolt be a közösségi oldalán, hogy profi szerződést kötött a német klubbal.

 

„Nagyon boldog vagyok ,hogy aláírhattam az első profi szerződésemet a Borussia Mönchengladbachnál! Úgy gondolom, a fejlődésem szempontjából kiváló helyre kerültem. Célom természetesen az, hogy a Borussia-Parkban kifuthassak fekete-fehér-zöld szerelésben! Tudom, hogy ennek érdekében rengeteg munka és kihívás vár még rám. Állok elébe, minden akaratommal ezen leszek. Ez a szerződés megmutatta, hogy jó úton járok” – írta a Facebook-oldalán Bekker Roland, aki köszönetet mondott a családjának, edzőinek és név szerint a menedzsereinek is: Csepregi Györgynek és a korábban a Ferencvárosban és Németországban is futballozó Schultz Leventének.

Bekker augusztus végén, még a nemzetközi átigazolási határidő előtt írt alá a németekhez, értesüléseink szerint négy évre, és az előző hétvégén már pályára is lépett a Mönchengladbach U17-es gárdájának Bochum elleni bajnoki mérkőzésén, amelyet végig is játszott. A napokban pedig az U17-es válogatottal utazik egy lengyelországi tornára, melyen az őszi Eb-selejtezőkre készül korosztályos nemzeti csapatunk.

Bekker 2017 nyarán került a Ferencvárostól a Vidihez, Simek Péter együttesébe. A 2017–2018-as szezonban két korosztályban összesen 27 meccsen lépett pályára, egy gólt szerzett. A Mönchengladbachnál egy finnországi válogatott tornán figyeltek fel rá, ezután hívták meg májusban próbajátékra, amely során az egyik edzőmeccsen gólpasszt is adott. A jelek szerint sikerült meggyőznie a klub vezetőit, hiszen ezt követően a nyáron szerződést is ajánlottak neki, miután áprilisban már betöltötte a 16. életévét, ami a külföldre szerződés feltétele.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik