Videó: mikor Priskin a Chelsea-nek lőtt szemtelen gólt

K. D.K. D.
Vágólapra másolva!
2020.05.02. 18:06
A koronavírus megbénította a sportvilágot – mit lehet ilyenkor tenni? Irány az archívum! Most Priskin Tamás pályafutásának egyik nagy találatára emlékezünk!

Az év 2009, méghozzá február közepe. A Watford a Chelsea-t fogadja az FA-kupa nyolcaddöntőjében.

Ekkor a magyar válogatott csatára, Priskin Tamás a Watfordot erősítette, igaz, a Chelsea elleni meccsen a támadó csak a kispadon kapott helyet.

A találkozó viszont nem akart eldőlni, így Brendan Rodgers, a Watford akkori menedzsere a 67. percben pályára küldte Priskint!

A magyar támadó nem akárhogy hálálta meg a bizalmat, kevesebb mint két perccel később tökéletesen lépett ki a védők mögött, majd pimasz mozdulattal átemelte Petr Cechet, a Chelsea kapusát, aki csak belekapni tudott a labdába, de védeni nem (a felvétel alapján Guus Hiddink, a Chelsea akkori menedzsere nem állított rá senkit Priskinre „követő emberfogással” – igaz, ezt a fajta taktikát a korábbi évtizedekben alkalmazták a futballpályákon… – a szerk.).



Más kérdés, hogy ezután nagyobb sebességfokozatba kapcsolt a Chelsea, amely Nicolas Anelka mesterhármasával simán, 3–1-re nyert, továbbjutott, sőt, végül meg is nyerte az FA-kupát!

Priskinnek viszont így sem volt oka szomorkodni, hiszen remek idényt zárt:14 gólig és 8 gólpasszig jutott a Watfordnál.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik