Jellegzetes mozdulatok és gesztusok a Juventus mezében is


Pontosabban: az Olympiakosz által majdnem világrekordösszegért megvett Détári 1991 nyarán nemcsak hogy közel került a Juventushoz, hanem részt is vett a csapat nyári, amerikai túráján, néhány mérkőzésen pályára is lépett, de az új edző, Giovanni Trapattoni a folytatásban nem tartott rá igényt – az akkor még létező légióskvóta sem szólt Détári mellett.

A kieső Bolognától távozni akaró középpályás pedig kitett magáért, láthatjuk a videón is, az Egyesült Államok elleni mérkőzésen remek labdákkal szolgálta ki társait, a góllövéshez is közel állt, de a nagy Tony Meolával nem bírt.

Nem vallott szégyent a sérült Roberto Baggiót helyettesítő Détári a következő két mérkőzésen sem (egy mexikói és egy salvadori csapattal játszottak még), csakhogy érkezett Trapattoni a magyar játékost Amerikába repítő edző, Antonello Cuccreddu helyett, az új mester a légiósok közül megtartotta Júlio Césart, eladta Thomas Hässlert, és megvette a német Jürgen Kohler, Stefan Reuter kettőst, a középpályára érkezett a Dino Baggio, Antonio Conte páros, Détárinak nem maradt hely a keretben. Egy évre rá azért csak igazolt egy légiós karmestert a Juve: hosszas jogi hercehurca után Andreas Möllert. Détári? Mehetett az Anconához, majd később megfordult a Ferencvárosban is, amely ezen  a héten, kedden éppen a Juve ellen folytatja BL-szereplését, Torinóban.

EGYESÜLT ÁLLAMOK–JUVENTUS 0–0 (1991)