Videó: a meccs, amin hős lett Dzsudzsákból a PSV-nél

K. D.K. D.
Vágólapra másolva!
2020.04.17. 09:31
A koronavírus megbénította a sportvilágot – mit lehet ilyenkor tenni? Irány az archívum! Most Dzsudzsák Balázs pályafutásának egyik legjobb meccsére emlékezünk!

Tizenegy évvel ezelőtt, 2009 augusztusában járunk, mikor Dzsudzsák Balázs már másfél éve erősítette a holland élvonalbeli PSV együttesét.

Ekkorra a magyar válogatott szélső már állandó szereplőnek számított a PSV kezdőcsapatában, most azonban egy igazán nagy feladat várt Dzsudzsákra: az Ajax elleni bajnoki, ráadásul az idényben az első!

A magyar támadó most is a kezdőcsapatban kapott helyet a meccsen, melyen olyan futballisták léptek pályára mellette, mint például Ibrahim Afellay, Jan Vertonghen, Toby Alderweireld vagy épp Luis Suárez.

Az azóta már a Barcelonát erősítő Suárez kezdte meg a gólgyártást, ráadásul a második percben.

Erre azonban még az első félidőben tudott válaszolni a PSV. Hogy hogyan? Egy elképesztő Dzsudzsák-szabadrúgással!



Ezután jött újabb két gól, újra Suárez, valamint Otman Bakkal (a gólpasszt egyébként Dzsudzsák adta egy megkerülős csel után) volt eredményes, így az 50. percben már 2–2-re állt a találkozó.

Az igazi meglepetés viszont csak ekkor jött!

Dzsudzsák állt oda megint a labda mögé egy szabadrúgásnál, és mikor mindenki azt hitte, hogy beadás jön, lőtt még egy hihetetlenül nagy gólt!



A meccset 4–3-ra megnyerte a PSV, és ahogy a YouTube-videó holland kommentjeiből is látszik, Dzsudzsák Balázs a csapat hőse lett: az idényben 17 gólt szerzett és 19 gólpasszt osztott ki az eindhovenieknél!

MAGYAR KOMMENTÁRRAL:

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik