Válogatott: „Storcktól már nem is számítottam meghívóra”

Vágólapra másolva!
2017.11.03. 22:27
Mint arról már beszámoltunk, a Midtjylland pénteken 2–1-re  győzött a dán élvonalban a Helsingör ellen, de a csapat magyar labdarúgója, Korcsmár Zsolt eltiltás miatt nem lehetett részese a sikernek. A 28 éves védő már készül haza a válogatotthoz – hosszabb idő után először –, ennek apropóján nyilatkozott, még együttese esti bajnokija előtt az őt képviselő ChampSport Agency közösségi csatornáján.

A Vasastól nyáron a Midtjyllandhoz szerződő Korcsmár Zsolt 13 mérkőzésen játszott a dán élvonal eddigi 15 fordulójában, és mindannyiszor kezdőként, sőt egy gólt is szerzett. Korábban már írtunk róla, hogy a helyi sajtó szerint neki is jelentős szerepe van abban, hogy a Midtjylland – talán némi meglepetésre – felváltva vezeti a bajnokságot a Bröndby, Nordsjaelland kettőssel.

„Amikor idejöttem, azt mondták, a Köbenhavn megérdemelten nyerte meg nagy fölénnyel az előző szezont, de egy-két kulcsjátékosa távozott, és egyedüli dán csapatként a koppenhágaiak még állnak az Európa-ligában is, tehát kettős terhelésben van részük. Eddig jobbára az idény meglepetéscsapatának számító, több rutintalanabb fiatallal felálló Nordsjaelland vezetett, majd egy forduló erejéig mi, aztán pedig a Bröndby” – mondta a ChampSport Agency Facebook-oldalának Korcsmár a dán bajnokságról még a pénteki meccsük előtt, amely után győzelmével ismét a Midtjylland vette át a vezetést.

A védő ugyanakkor kifejtette, hogy fölösleges még számolgatniuk, hiszen Dániában az oda-visszavágós alapszakasz után lesz egy felsőházi (első hat csapat) és alsóházi (7–14. helyezettek) rájátszás is, vagyis nagyon hosszú még az idény.

„Nálunk a bajnoki cím nincs célul kitűzve, de mindenképp nemzetközi kupaindulást érő helyen szeretnénk végezni – beszélt együtteséről Korcsmár, majd rátért a saját szerepére is. – A szezon elején még időre volt szükségünk, mert többen is érkeztünk új játékosok, és az edzőnk menet közben szerkezetet is váltott, átálltunk a három belső védős rendszerre, amelyben általában én vagyok a középső ember. Az első mérkőzésünket még elveszítettük a Köbenhavn ellen ebben a formációban, azóta viszont hat meccse veretlenek vagyunk, ötször győztünk. A múlt heti, Lyngby ellen döntetlennel záruló bajnokinkat sajnálom, mert két sárga lappal kiállítottak. A második szabálytalanságot nem éreztem lapot érőnek, de jobban kellett volna figyelnem, el kellett volna kerülnöm a kontaktot."

A 24-szeres válogatott futballista így „rápihenhetett" a válogatott összetartásra, amelyen hosszú idő után lesz ismét jelenése.

„A keretbe legutóbb 2016-ban, Feröer ellen kaptam meghívót, ám a három évvel ezelőtti, még Dárdai Pállal megvívott bukaresti egy–egy óta nem játszottam a válogatottban. Bernd Storcktól már nem is számítottam meghívóra azok után, hogy tavaly a svédek elleni felkészülési meccsen sem számított rám a keretben. Abban viszont bíztam, hogy a váltás után újra lehetőséget kapok. Örülök, hogy Szélesi Zoltán nekem is bizalmat szavazott. Szombaton utazom haza, vasárnap csatlakozom a kerethez, s nagyon szeretnék pályára lépni Luxemburg és Costa Rica ellen. Szeretném megmutatni a leendő belga szövetségi kapitányunknak is, hogy számíthat rám" – szögezte le Korcsmár.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
November 9.:Luxemburg–Magyarország
November 14.:Magyarország–Costa Rica

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok:Dibusz Dénes (Ferencváros), Gróf Dávid (Budapest Honvéd), Kovácsik Ádám (Videoton)
Védők:Bese Barnabás (Le Havre), Fiola Attila (Videoton), Guzmics Richárd (Jenpien), Kádár Tamás (Dinamo Kijev), Korcsmár Zsolt (Midtjylland), Korhut Mihály (Hapoel Beer-Seva), Szabó János (Paks), Vinícius (Videoton)
Középpályások:Balogh Balázs (Puskás Akadémia), Elek Ákos (Kajrat Almati), Nagy Ádám (Bologna), Pátkai Máté (Videoton)
Támadók:Böde Dániel (Ferencváros), Dzsudzsák Balázs (al-Vahda), Lovrencsics Gergő (Ferencváros), Németh Krisztián (New England Revolution), Nikolics Nemanja (Chicago Fire), Priskin Tamás (Ferencváros), Sallai Roland (APOEL), Stieber Zoltán (D. C. United), Ugrai Roland (DVTK), Varga Roland (Ferencváros)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik