Vadócz: A góljaim előtt nem fektetek el tíz játékost

Vágólapra másolva!
2012.11.27. 15:08
null
Vadócz gólerős, veszélyesen lövi a szabadrúgásokat
Vadócz Krisztián újabb gólt szerzett a hétvégén, s az Odense le is győzte a Silkeborgot (2–0). A magyar válogatott középpályása a dán élvonalban már hat gólnál tart kilenc meccsen, de szerényen nyilatkozik a saját teljesítményéről, és a csapatot méltatja. Az OB a negyedik helyen áll, Vadócz Krisztián azonban továbbra is a bajnoki címért küzd.

Úgy rugdossa a gólokat, mintha a gólkirályi címre törne, de erről szó sincs. Vadócz Krisztián szerint a csapat érdeme, a társaké, hogy kilenc bajnoki mérkőzésen már hat találatnál jár. Ezzel a középpályás az Odense leggólerősebb futballistája (a mesterlövészek rangsorának éllovasa amúgy tizenkettőnél tart).

S ha még azt is hozzátesszük, hogy az idényből már lement 18 forduló, vagyis a negyvenszeres válogatott feleannyi meccset játszott, mint a többség, akkor valóban mély meghajlás kíséretében emelhetjük meg a kalapunkat. Az Odense a minap idegenben nyert a Silkeborg ellen (2–0), s a magyar játékos jegyezte az első gólt.

„Azért szereztem ennyi gólt, mert jó a csapat – nyilatkozta visszafogottan a Nemzeti Sportnak Vadócz Krisztián. – Örülök, hogy hétről hétre játszhatok, szerencsére jó erőben vagyok, de a célom kizárólag az, hogy jól futballozzak, s az együttes segítségére legyek. Ha ez gólokban mutatkozik meg, boldoggá tesz, de higgye el, annak is ugyanúgy örülök, ha a csatárunk talál be, és én adom a gólpasszt vagy én szerzem meg a labdát az akció előtt. Nincs különbség. Rengeteget számít, hogy remek csapatunk van, a mérkőzések nagy részében az ellenfél kapujánál zajlik a játék, tehát a védekezés kevesebb energiát emészt fel, így több jut a támadásokra.”

„Sok lehetőségem van, ami a társaknak köszönhető, ugyanis gyakran észrevesznek, és visszagurítják a labdát lövésre, ami a Silkeborg ellen sem volt másként. Számomra az a fontos, hogy a középpályán maradéktalanul elvégezzem a feladatomat. Szedjem össze a labdákat, hátulról szervezzek és kapcsolódjak be a végjátékba, vagyis a két kapu között legyek ott mindenhol. A gól csak plusz számomra. Ráadásul a góljaim előtt nem fektetek el tíz játékost, nem cselezem ki a kapust, hanem a társak hoznak nagyszerű helyzetbe. Hogy a gólkirályi cím cél lehet számomra? Ezen nem gondolkoztam el, de azt hiszem, jobb, ha reális célokat tűzök ki magam elé, és azokért küzdök. Amúgy is, a csapat érdeke mindig előbbre való a játékosénál.”

Az utóbbi időben erre sem lehet panasz, ugyanis Vadócz Krisztián érkezése óta gyűjtögeti a pontokat az Odense, már a negyedik helyen áll, s mindössze négy pont a hátránya a Bajnokok Ligája-szereplést jelentő második helytől.

ESÉLYES-E AZ ODENSE A BAJNOKI CÍMRE? MENNYIRE FÁJÓ AZ AZ EGY VERESÉG VADÓCZ SZÁMÁRA? VÁLASZOK A KEDDI NEMZETI SPORTBAN.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik