Varga Kevin tavaly augusztus óta a Hataysppor játékosa, 12 tétmeccsen szerepelt a csapatban, egy gólpasszt ért el (Fotó: ajansspor.com)

 

 

A 13-szoros válogatott Varga Kevinnel kapcsolatban már beszámoltunk arról, hogy télen távozhat a Hataysportól, amely a nyáron szerződtette, de csak 11 meccsen kapott lehetőséget a bennmaradásért harcoló csapatban ebben az idényben. Ezért nem is tartózkodott már Törökországban a hétfő hajnali földrengés idején, mely után eltűnt Varga ghánai, csapattársa, Christian Atsu és a klub sportigazgatója Taner Savut is.

 
Törökország: nem találják a ghánai válogatott játékost a földrengés után

A magyar labdarúgó menedzsere, Filipovics Vladan a Nemzeti Sportnak elmondta, Varga jelenleg Magyarországon, Debrecenben tartózkodik. Éppen a napokban tárgyaltak volna a szélső jövőjéről Taner Savuttal.

Törökországban a földrengés után a hétfőre tervezett bajnoki meccseket, így a Szalai Attilát foglalkoztató Fenerbahce Konyaspor elleni hazai találkozóját is elhalasztották. Az eddigi hírek szerint már több mint ezer emberéletet követelő földrengés Törökország déli, a szír határhoz közeli részét érintette, Isztambult nem.

A földrengésben eltűnt Atsu vasárnap délután a 97. percben még győztes gólt szerzett Varga korábbi csapata, a szintén bennmaradásért küzdő Kasimpasa ellen – a Hatayspor hazai pályán 1–0-ra nyert. A magyar légióst nem nevezték a meccsre, korábban elhagyta Törökországot.