Törökország: Ugrai úgy tudja, felfüggeszthetik a bajnokságot

Vágólapra másolva!
2023.02.06. 18:26
null
Ugrai Rolandot és családját nem érinti a földrengés (Fotó: Kovács Péter, archív)
A török másodosztályban szereplő Pendikspor ötszörös magyar válogatott támadója, Ugrai Roland és családja nem tartózkodott az érintett országban a hétfői földrengések idején, de csapattársaitól úgy tudja, a katasztrófa sújtotta régiókban nagy a felfordulás. Eközben a Török Labdarúgó-szövetség a hétfői és szerdai bajnoki mérkőzések elhalasztásáról adott ki közleményt.

 

Amint arról beszámoltunk, hétfő hajnalban és délelőtt több nagy erejű földrengés rázta meg Törökország déli részét és Szíriát. A 7.7-es és 7.8-as magnitúdójú rengések délutánra több mint 2000 áldozatot követeltek – az eltűntek száma is több ezerre tehető, köztük van a Hatayspor 65-szörös ghánai válogatott középpályása, Christian Atsu is. Csapattársa, a klubtól távozni készülő Varga Kevin azonban a földrengés idején már Magyarországon tartózkodott.

A szintén Törökországban, a másodosztályú Pendikspornál szereplő Ugrai Rolandot a Sportrádió érte el, s mint az ötszörös válogatott csatár elmondta, családjával Budapesten tartózkodik, így kimaradt a természeti katasztrófából, de tudomása szerint az országban jelenleg nagy a felfordulás, semmi sem tekinthető biztosnak.

„Szerencsére minket a családommal nem érint, mert itthon vagyunk Budapesten. Ugyanakkor beszéltem csapattársaimmal, és most elég nagy a káosz Törökországban. Gazientepben és Malatyában volt igazán nagy a pusztítás és a kár. Több labdarúgó, sportigazgató is a romok alatt rekedt, de szerencsére Isztambulban ezt megúszták. Eléggé képlékeny most sok minden Törökországban, ahogy hallottam, a bajnokságot is felfüggesztik” – mondta Ugrai a Sportrádiónak.

A Török Labdarúgó-szövetség (TFF) hétfőn kiadott közleményében arról írt, a héten biztosan nem rendeznek labdarúgó-mérkőzéseket a felső két osztályban.

„A súlyos földrengésekben rengetegen vesztették életüket és sérültek meg, jelenleg is nagy erőkkel folynak a kutatási és mentési munkálatok. A labdarúgó-szövetségnél éppen ezért úgy döntöttünk, hogy a hétfőre és szerdára kiírt első és másodosztályú bajnoki mérkőzéseket későbbi időpontra halasztjuk el. Részvétünket fejezzük ki a hazánkat megfojtó földrengésben életüket vesztettek, eltűntek családjainak, hozzátartozóinak, és mielőbbi felépülést kívánunk a sérülteknek” – áll a TFF hétfői közleményében.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik