Ugrai Rolandot és családját nem érinti a földrengés (Fotó: Kovács Péter, archív)

 

Amint arról beszámoltunk, hétfő hajnalban és délelőtt több nagy erejű földrengés rázta meg Törökország déli részét és Szíriát. A 7.7-es és 7.8-as magnitúdójú rengések délutánra több mint 2000 áldozatot követeltek – az eltűntek száma is több ezerre tehető, köztük van a Hatayspor 65-szörös ghánai válogatott középpályása, Christian Atsu is. Csapattársa, a klubtól távozni készülő Varga Kevin azonban a földrengés idején már Magyarországon tartózkodott.

 
Hétfő este érkezik haza Törökországból a győri női kézilabdacsapat
Nem találják a ghánai válogatott, török élvonalbeli játékost a földrengés után
Varga Kevin hazatért Törökországból, az eltűnt igazgatóval tárgyalt volna

A szintén Törökországban, a másodosztályú Pendikspornál szereplő Ugrai Rolandot a Sportrádió érte el, s mint az ötszörös válogatott csatár elmondta, családjával Budapesten tartózkodik, így kimaradt a természeti katasztrófából, de tudomása szerint az országban jelenleg nagy a felfordulás, semmi sem tekinthető biztosnak.

„Szerencsére minket a családommal nem érint, mert itthon vagyunk Budapesten. Ugyanakkor beszéltem csapattársaimmal, és most elég nagy a káosz Törökországban. Gazientepben és Malatyában volt igazán nagy a pusztítás és a kár. Több labdarúgó, sportigazgató is a romok alatt rekedt, de szerencsére Isztambulban ezt megúszták. Eléggé képlékeny most sok minden Törökországban, ahogy hallottam, a bajnokságot is felfüggesztik” – mondta Ugrai a Sportrádiónak.

A Török Labdarúgó-szövetség (TFF) hétfőn kiadott közleményében arról írt, a héten biztosan nem rendeznek labdarúgó-mérkőzéseket a felső két osztályban.

„A súlyos földrengésekben rengetegen vesztették életüket és sérültek meg, jelenleg is nagy erőkkel folynak a kutatási és mentési munkálatok. A labdarúgó-szövetségnél éppen ezért úgy döntöttünk, hogy a hétfőre és szerdára kiírt első és másodosztályú bajnoki mérkőzéseket későbbi időpontra halasztjuk el. Részvétünket fejezzük ki a hazánkat megfojtó földrengésben életüket vesztettek, eltűntek családjainak, hozzátartozóinak, és mielőbbi felépülést kívánunk a sérülteknek” – áll a TFF hétfői közleményében.