Szlovák Kupa: Kalmár bemelegítés közben megsérült, nélküle is győzött a DAC

T. I.T. I.
Vágólapra másolva!
2020.03.04. 20:26
null
Németh Krisztián bemutatkozott, a DAC továbbjutott a Szlovák Kupában (Fotó: Dac 1904)
A Dunaszerdahely 2–0-ra legyőzte az FK Popradot a Szlovák Kupa negyeddöntőjében, ezzel a legjobb négy közé jutott a sorozatban. Kalmár Zsolt hiába lett volna a kezdőcsapat tagja, a bemelegítés közben megsérült, állapotáról egyelőre nem tudni konkrétumot.

A DAC a 33. percben Eric Ramírez találatával szerzett vezetést, majd a második félidő elején Andrija Balic állította be a 2–0-s végeredményt.

A dunaszerdahelyi együttes mindkét félidőben mezőnyfölényben futballozott és a kapu előtt is jóval aktívabb volt, mint másodosztályú ellenfele. A Popradot nemegyszer csak kapusának, a veterán (s a Dunaszerdahelyt is megjárt) Ján Malec bravúrjai tartották meccsben.

A Kalmár helyére a kezdőbe került Schäfer András végigjátszotta a mérkőzést, Vida Máté 76, Németh Krisztián bő tíz percet kapott.

SZLOVÁKIA, SZLOVÁK KUPA
NEGYEDDÖNTŐ

Trencín (Trencsén)–Slovan Bratislava (Pozsony) 2–2– tizenegyesekkel: 5–6
Slovan: Holman Dávid a 87. percben jött le, Ezekiel Henty váltotta.

FC DAC 1904 (Dunaszerdahely)–FK Poprad (Poprád, II.) 2–0
DAC: Kalmár Zsolt sérülés miatt nem lépett pályára, Németh Krisztián a 80. percben csereként beállva kapott lehetőséget, Schäfer András a megsérült Kalmár helyén kezdett és végigjátszotta a találkozót, Vida Mátét a 76. percben, már 2–0-s előnynél cserélte le a DAC mestere.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik