Szalai Ádám sérülése súlyosabb a vártnál

Vágólapra másolva!
2010.05.06. 09:05
null
Szalai érzi, nagy a baj (Fotó: Imago)
Régóta húzódó sérülést diagnosztizáltak Szalai Ádámnál, a Mainz támadójánál: a huszonkét esztendős légiós bal lábában két-három éve elszakadt a sípcsont és a szárkapocscsont közötti szalag. A játékos bízik benne, hogy pályafutása nincs veszélyben.  

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, Szalai Ádám megsérült a Stuttgart–Mainz mérkőzésen. Azóta kiderült, hogy a magyar légiós sérülése sajnos sokkal súlyosabb annál, mint amit előzetesen sejteni lehetett.

„Az alapos vizsgálatok során megállapították, hogy a lábamban a sípcsont és a szárkapocscsont közötti szalag régóta, talán már két-három éve elszakadt – mondta Szalai Ádám. – Ez idő alatt a szervezetem igyekezett alkalmazkodni az új helyzethez, ennek következtében például a bokában lévő szalagok folyamatosan roncsolódtak. Úgy mondták nekem, hogy a lenti részen a hiányzó szalagnak kellene összetartania a bokát, így a gond igen súlyos."

Ami a folytatást illeti, a Mainz csatára (a Real Madrid Castilla kölcsönjátékosa) elmondta, a németországi vizsgálat után Madridba utazik, ahol további két specialista méri fel az állapotát.

„Azonnali műtétet javasoltak, amire én egyelőre nem szívesen hajlok, már csak azért sem, mert kocogni már most fájdalommentesen tudok, pedig vasárnap még jóformán a lábamra sem tudtam állni – folytatta a játékos. – Tapintásra ugyan eddig is éreztem valamit, de egyáltalán nem zavart a játékban, és korábban huzamosabb időt nem is kellett kihagynom sérülés miatt."

Arra a kérdésre, hogy a sérülés veszélyeztetheti-e a pályafutását, Szalai Ádám nem túl biztató hangon így válaszolt: „Remélem, nem."

 

DR. MOHÁCSI JÁNOS SZAKORVOS VÉLEMÉNYÉT ELOLVASHATJA A CSÜTÖRTÖKI NEMZETI SPORTBAN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik