Süper Lig: izgalmas meccsen nyertek Szalai Attiláék

K. B.K. B.
Vágólapra másolva!
2021.04.12. 20:23
null
Jogos az öröm: izgalmas meccsen nyertek Szalaiék (Fotó: AFP)
Pörgős találkozón győzött hazai pályán 3–1-re a Szalai Attilával is felálló Fenerbahce, amely a Gaziantep FK ellen nyert a török első osztályú labdarúgó-bajnokság 34. fordulójában.

A bajnoki tabella második helyén álló Fenerbahce hazai pályán, a Sükrü Saracoglu Stadionban fogadta a forduló előtt az ötödik pozícióban tanyázó Gaziantep FK-t. A magyar válogatott Szalai Attilát is a soraiban tudó Fener végig dominált az első félidőben, ám a 72 százalékos labdabirtoklás és a nyolc kapura lövés sem volt elegendő a vezetés megszerzéséhez. Sőt a 39. percben a vendégek csatára, Dicko megszerezte volna a vezetést, csakhogy Kalkavan játékvezető lökés miatt érvénytelenítette a találatot – közvetlenül az akciót megelőzően Djilobodji épp Szalaival szemben szabálytalankodott.

A Fenerbahce az 56. percben megtörte a jeget; a Gaziantep védői a saját térfelükön eladták a labdát, az isztambuliak pedig szépen kihasználták a helyzetet –Mert Hakan Yandas talált a kapuba(1–0).

Tíz perccel később 19 méterre a kaputól szabadrúgáshoz jutott a Gaziantep. Pelkasz le akart feküdni a sorfal mögé, de Bayindir kapus jelezte neki, erre nincs szükség, így felkelt. Alexandru Maxim mégis laposan lőtte el a labdát, és noha csak hajszálon múlt, az teljes terjedelmében áthaladt a gólvonalon (1–1).

A válasz öt perccel később érkezett, Enner Valencia érkezett jó ütemben, s talpalta a labdát a kapuba (2–1).

A végeredményt Gümüs állította be a 95. percben (3–1).

SÜPER LIG, 34. FORDULÓ
Fenerbahce–Gaziantep 3–1 (Yandas 56., E. Valencia 71., Gümüs 90+5., ill. Maxim 66.)

Korábban
Kasimpasa–Yeni Malatyaspor 0–0
Kasimpasa: Varga Kevin végigjátszotta a találkozót.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik