Stieber Zoltán az Aachenhez igazolt

Vágólapra másolva!
2010.05.26. 19:36
null
Stieber (balra) 2012-ig kötelezte el magát a fekete-sárgákhoz
A német másodosztályban szereplő Alemannia Aachen leigazolta Stieber Zoltánt, aki az előző szezonban a Bundesliga 2.-től búcsúzó TuS Koblenzben szerepelt. A magyar utánpótlás-válogatott balszélsője 2012. június 30-ig szóló szerződést kötött az Aachennel.

Korábban már beszámoltunk róla, hogy Stieber Zoltán iránt az Alemannia Aachen érdeklődik, ma pedig hivatalossá vált, hogy az utánpótlás-válogatott játékos a nemrég véget érő szezonban a 13. helyen záró klubban folytatja pályafutását.

A 21 éves tehetség 2012. június 30-ig szóló szerződést kötött új klubjával, amely átigazolási díj fizetése nélkül szerezte meg. (Stieber azért vált szabadon igazolhatóvá a szezon végén, mert a Koblenz kiesett a harmadosztályba.)

„Stieber gyors és jól cselez, a bal oldalon bármilyen pozícióban bevethető – szükség esetén a védelemben is" – jellemezte klubja új szerzeményét Erik Meijer, az Aachen sportigazgatója.

A magyar légiós 2005-ben került az Újpest utánpótláscsapatától az Aston Villa akadémiájára. A birminghamiek tartalékcsapatát 2009 januárjában hagyta ott a Koblenz kedvéért. Stieber összesen 38 bajnoki mérkőzésen lépett pályára a TuS színeiben, ezeken a mérkőzéseken öt gólt szerzett és öt találatot előkészített.

„Mindenképpen szeretnék olyan teljesítményt nyújtani, mint az első németországi szezonomban a Koblenznél. Sajnos az előző idény nem sikerült olyan jól, mint szerettem volna, és ezt mihamarabb szeretném elfelejteni. Nincs más hátra, keményen kell dolgozni" – nyilatkozta Stieber a szerződés aláírása után a Nemzeti Sport Online-nak.

A légiós – aki a hetes mezben játszik majd a fekete-sárgáknál – a távolabbi jövőjét firtató kérdésre válaszolva elárulta, nagyon jól érzi magát Németországban és hosszú távon is szívesen maradna a Bundesligában – igaz, idővel szívesen feljebb lépne egy osztályt. „Az aacheni vezetők azt szeretnék, ha nem is az idén, de jövőre feljutna a csapat az élvonalba. Ha jól hallottam, nyolc-tíz idősebb játékostól el is köszöntek, az a cél, hogy minél több fiatal szerepeljen az együttesben. Belőlük akarnak egy ütőképes csapatot kovácsolni."

A tehetség tudja, ha jól teljesít új csapatában, akkor Erwin Koeman kapitány is felfigyelhet rá, hiszen a holland szakember keretében jelenleg is helyet kaptak fiatal játékosok. „Nagyon szeretnék válogatott lenni, hiszen a korosztályos válogatottakban rendre szerepeltem. A nagyválogatottság lenne a következő lépcsőfok, de jól tudom, hogy ehhez megfelelően kell teljesítnem a klubcsapatomban. Nincs is ezzel semmi baj, azért vagyok itt, hogy dolgozzak."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik