Skócia: ritka zűrzavar Bogdánék meccsén; öt kapussal sakkoztak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.12.08. 19:01
Bogdán Ádám csapata, a Hibernian 1–0-ra győzött a Hamilton Academy vendégeként a skót élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 17. fordulójának szombati mérkőzésén, amely elsősorban a kapusokról marad emlékezetes, hiszen a két szakvezető öt kapuvédő szerepeltetésével is „sakkozni” kényszerült, emiatt a meccs némi késéssel kezdődött.

Bogdán Ádámotdacára a hét közben a félpályáról kapott gólnak – töretlen bizalma jeléül a kezdőcsapatba jelölte Neil Lennon menedzser, csakhogy az utolsó pillanatban váltania kellett: az Edinburgh Evening News tudósítása szerint a magyar kapus lágyéksérülés miatt nem vállalhatta a játékot, így az izraeli Ofir Marciano került a kezdőbe.Bogdán Ádámotdacára a hét közben a félpályáról kapott gólnak – töretlen bizalma jeléül a kezdőcsapatba jelölte Neil Lennon menedzser, csakhogy az utolsó pillanatban váltania kellett: az Edinburgh Evening News tudósítása szerint a magyar kapus lágyéksérülés miatt nem vállalhatta a játékot, így az izraeli Ofir Marciano került a kezdőbe.

A Hamilton kezdőnek jelölt kapuvédője, a szlovák Ján Mucha is megsérült a bemelegítés közben, az ő helyét Gary Woods foglalta el – de neki is csak egy félidő jutott, mert lábsérülést szenvedett, így a szünetben Jacob Marsden váltotta, a meccs egyetlen gólját már ő kapta Oli Shaw-tól.

A sérüléshullám nem csak a kapusokat sújtotta: a Woods kapussal az első félidő hajrájában ütköző Hibernian-játékost, Martin Boyle-t hosszú ápolás után hordágyon, nyakmerevítővel vitték le a pályáról, míg a hazai csapatban Tom Taiwo sérült meg súlyosan, oxigénmaszkos ápolást és cserét igénylően a második játékrészben.

Ezek után szinte mellékes, de jegyezzük meg: a Hibernian hétfordulónyi nyeretlenséget lezárva győzött, és továbbra is a nyolcadik helyen áll, míg az élre a Celtic ugrott, amely szombaton kiütötte az eddigi éllovas Kilmarnockot.

SKÓCIA
17. FORDULÓ, szombati mérkőzések

Hamilton Academy–Hibernian 0–1
Aberdeen–St. Johnstone 0–2
Celtic–Kilmarnock 5–1
Hearts–Motherwell 1–0
Livingston–St. Mirren 3–1
Az élcsoport: 1. Celtic 33 pont (15 mérk.), 2. Kilmarnock 31, 3. Rangers 30 (15), …8. Hibernian 23 (16), …10. Hamilton 13

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik