Az „egész” NB I vinné a Liverpoollal szakító Simon Andrást

Pór KárolyPór Károly
Vágólapra másolva!
2010.12.22. 12:16
null
Simon András nem a Liverpool mezét fogja viselni a jövőben (Fotó: Action Images, archív)
Simon András szerződést bontott a Liverpoollal – a szakításról több találgatás is megjelent angol internetes oldalakon, és a hírt a Nemzeti Sport Online kérdésére a csatár ügyeit intéző CMG menedzseriroda is megerősítette. Kövesdi Viktor elmondta, az NB I-ből szinte valamennyi magyar csapat megkereste már őket, de januárnál előbb nem születik döntés a csatár jövőjéről.

 

A CMG menedzseriroda ügyvezetője, Kövesdi Viktor a Nemzeti Sport Online kérdésére megerősítette az angol internetes fórumokban megjelent találgatást, miszerint Simon Andrással a közelmúltban szerződést bontott a Liverpool.

 PÖLÖSKEI ZSOLT KÉSZ  AZ NB I-RE

Az előző szezonban még Pölöskei Zsolt is a Liverpool kötelékébe tartozott, de ő már a nyáron hazatért. Pölöskei 17 évesen az MTK-tól szerződött Liverpoolba, ahol térdszalag-szakadást szenvedett, majd amikor felépült, újra megsérült. Két év alatt kétszer is meg kellett műteni (a beavatkozást Fernando Torres orvosa végezte el Spanyolországban), a második operációt követően visszatért Magyarországra, az MTK-hoz, mert idő közben lejárt a szerződése a liverpooliaknál. A középpályást képviselő CMG menedzseriroda a Nemzeti Sport Online megkeresésére azt a tájékoztatást adta, hogy a 19 éves játékos az őszi sikeres rehabilitáció után az MTK első csapatához kerül a tavasszal, így az NB I-ben is bemutatkozhat.

„Simon a közelmúltban valóban szerződést bontott a Liverpoollal. Andrással a nyáron hosszabbított két évvel a klub, ám a csapatnál azóta bekövetkezett változások – távozott ugye Rafa Benítez, és a sportigazgatói poszton is történt váltás – után az angol játékosok kerültek előtérbe, ezért úgy éreztük, eljött az ideje a váltásnak. Ehhez az is hozzájárult, hogy András kiöregedett a reserve-csapatból. Az angolok nagyon korrektek voltak, sikerült megegyeznünk a szerződésbontásról" – nyilatkozta a Nemzeti Sport Online megkeresésére Kövesdi Viktor, aki hozzátette, a szerződésbontásról eddig azért nem nyilatkoztak, mert a Liverpoollal úgy állapodtak meg, hogy ezt majd a klub kommunikálja, de valóban sor került a szakításra.

„Magyarországról majdnem az összes NB I-es csapattól van érdeklődő Simon iránt, de természetesen elsősorban a táblázat első feléhez tartozó csapatokkal szeretnénk tárgyalni. Külföld kapcsán is zajlanak beszélgetések, az a legfontosabb, hogy András olyan csapathoz kerüljön, amelynél állandó játéklehetőséghez juthat. Ez azért is fontos, mert szeretne tagja lenni az U21-es válogatottnak, és ez az egyetlen útja annak, hogy idővel a nagyválogatotthoz is odaférjen" – fogalmazott a játékosügynök, aki cáfolta azt a német sajtóban megjelent hírt, hogy Simon a másodosztályú Aachennél járt próbajátékon.

Ugyanakkor kiemelte, mivel sok érdeklődő került képbe, csak a jövő év elején dőlhet el, hol folytatja pályafutását az U20-as vb-bronzérmes csatár. A most 20 esztendős játékos 2007-ben az MTK-tól került a Liverpool tartalékcsapatához, az előző szezonban pedig kölcsönben szerepelt a spanyol másodosztályú Córdobánál, de a nyáron visszatért a „vörösökhöz", ám az elmúlt fél évben tétmeccsen nem lépett pályára.

A menedzser szerint a Liverpool többi magyar futballistájával kapcsolatban egyelőre nem várható hasonló fejlemény.

„Gulácsi Péter az első keret tagja, vele kapcsolatban további kölcsönadást terveznek, mert szeretnék, ha előrelépne. Bár a harmadik ligás Tranmere is újra kölcsönvenné, inkább az angol másodosztály vagy egy másik európai bajnokság jöhet szóba esetében. Egyébként ő a Premier League szabályai szerint nem számít külföldi játékosnak, nem vonatkozik rá a külföldi fiatalok szerződtetését korlátozó szabályozás, mivel 17 éves kora előtt került a csapathoz, és eltöltött már legalább három évet a klubnál" – nyilatkozta Kövesdi.

A Liverpool Gulácsin kívül három magyar játékost foglalkoztat. Adorján Krisztián és Poór Patrik alapembernek számít az U18-as csapatban – ahol egyébként továbbra is a Benítez-stábból megmaradt spanyol szakember irányít, és az akadémia vezetője is spanyol, a csapatot pedig továbbra is inkább a légiósok határozzák meg –, a klubvezetők mindkettőjükkel elégedettek, számítanak rájuk. A nyáron Angliába szerződő Hajdú Ádámnak eltört a lába, ő egyelőre lábadozik sérüléséből, így most az ő távozása sem téma.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik