Sepsi OSK: Tamás Márk nehéz időszak után az álomcsapatban

CS. A.CS. A.
Vágólapra másolva!
2022.11.17. 08:35
null
Tamás Márk (jobbra) megküzdött a helyéért a jól teljesítő Sepsi OSK védelmében (Fotó: Imago Images)
Tamás Márk, a Sepsi OSK magyar védője beszélt a remélt rájátszásról, pihenésről, valamint a válogatott is szóba került.

Elismerték a teljesítményét, Tamás Márk bekerült az álomcsapatba. A Sepsi OSK egyszeres magyar válogatott belső védőjének nevét a román élvonal legutóbbi (18.) fordulójának a legjobbjai között találjuk, miután kiemelkedően futballozott a Petrolul elleni (2–0) bajnokin.

„Jól ment a játék, az ellenfelünket alig engedtük közel a kapunkhoz, a csapatvédekezésünk tökéletesen működött, örülök, hogy elismerték a teljesítményemet” – mondta lapunknak a Sepsi 29 éves hátvédje.– Az viszont bosszant kicsit, hogy nem szereztünk több gólt, egyszer én is célt tévesztettem, a fejesem után a kapufát találta el a labda. Persze a legfontosabb a győzelem, a rájátszást érő helyek egyikére mindenképpen oda kell érnünk: jelenleg nyolcadikok vagyunk, de a hatodik FCSB csak egy ponttal szerzett többet, mint mi. Ha bejutunk, onnantól bármeddig eljuthatunk, miután a pontok feleződnek. S ne feledjük, a Román Kupában versenyben vagyunk, szinte biztosan továbbjutunk a csoportból, s akkor már a nyolc közé kerülünk, onnan pedig kieséses szakasszal folytatódik a küzdelem.”

A játékosok pihenhetnek kicsit, legközelebb december 2-án rendeznek tétmérkőzést – 2022-ben még három bajnoki és egy kupameccs vár a Sepsire.

„Kihasználtuk a feleségemmel a klubtól kapott öt szabadnapot, elutaztunk Olaszországba, megjártuk Rómát és Nápolyt is. Nehéz időszakot tudhatok magam mögött: amikor szeptember elején aláírtam a Sepsihez, jelentős lemaradással küszködtem, előtte sérüléssel bajlódtam. Mire felépültem és játszhattam volna, nagyszerűen teljesített a csapat, Cristiano Bergodi vezetőedző pedig nem akart változtatni, ami érthető. Beszéltem vele, és megnyugtatott, hamarosan megkapom a lehetőséget. Nem sértődtem meg, inkább keményen dolgoztam, s szerencsére éltem is az adódó eséllyel. Célom nem lehet más, mint hogy a csapatban ragadjak. Már csak azért is, mert eltökélt célom, hogy Marco Rossi szövetségi kapitány újra számítson rám a válogatottban – hétről hétre kiemelkedően kell futballoznom.”

ROMÁN SUPERLIGA
18. FORDULÓ
Sepsi OSK–Petrolul
2–0 (Rondón 16., 56.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik