Salzburg: újabb magyar kerülhet az első csapathoz – Major hosszabbított

Pór KárolyPór Károly
Vágólapra másolva!
2021.05.06. 10:23
null
Major Sámuel (középen) két évvel hosszabbított a Red Bull Salzburggal
Sűrű napjai vannak a Red Bull Salzburg magyar U-válogatott játékosának, a 19 éves Major Sámuelnek, aki a héten érettségizik Debrecenben, de a hazautazás előtt két évvel meghosszabbította a szerződését az osztrák klubbal.

 

Major Sámuel – aki 2019-ben az U17-es vb-n is szerepelt – 2017-ben került a DVSC utánpótlásából a Red Bull Salzburg akadémiájára. Ebben az idényben már a klub osztrák másodosztályban szereplő tartalékcsapatában, az FC Lieferingben játszott, 17 mérkőzésen jutott szóhoz, többnyire jobbhátvédként, egy gólt szerzett. A jelek szerint a klubnál elégedettek a felnőttek között mutatott teljesítményével, ugyanis két évvel meghosszabbították a szerződését.

20 PERCEN BELÜL 2 SÁRGA LAP – „TANULOK BELŐLE!”

Major Sámuelnek a tavasszal egy olyan meccse volt, ami igazán balul sült el számára, hiszen a Grazer AK ellen ugyan 2–1-re győzött a csapata, a 20. és a 40. percben is sárga lapot kapott, így megkapta pályafutása első piros lapját.

„Vegyes érzelmek kötnek ahhoz a meccshez, hiszen életem első, és remélem utolsó piros lapját kaptam azon a meccsen – emlékezett vissza Major Sámuel. – Igaz, a kilencvenedik percben gólt lőtt a csapatom és nyertünk, aminek nagyon örültem. Tanulok belőle, hogy ha már van sárga lapom, akkor nagyon óvatosan kell játszanom a hátralévő időben.”

„Az elmúlt másfél évem nem volt egyszerű – kezdte helyzetértékelését a Nemzeti Sport Online-nakMajor Sámuel, aki tavaly tavasszal mutatkozhatott be az osztrák másodosztályban. – Egy olyan lieferinges csapatba kerültem, melynél minden pozícióban két-három vagy akár négy játékos is versengett a csapatba kerülésért. Eleinte nem igazán kaptam meg a lehetőséget a bizonyításra, de nem adtam fel, nem mondtam le arról, hogy bekerüljek a kezdőcsapatba. Télen még nem volt szó hosszabbításról, akkor természetesen elgondolkodtam a váltásról, több klub sportigazgatójával is beszélgettem lehetőségekről, de a tavaszi szezonra meglett a sok munka eredménye, és sikerült beverekednem magam a csapatba. Most úgy gondolom, jó úton vagyok, ami megfelelő munkával és teljesítménnyel idővel lehetővé teszi, hogy a Red Bull Salzburg első csapatába is bekerüljek, ezért is döntöttem a hosszabbítás mellett.”

Major az idény első hat meccsén játszott ősszel a Lieferingben, utána viszont a keretbe sem került be az osztrák másodosztályban (télen kisebb sérülés is hátráltatta), egészen a tavaszi nyitányig. Februártól folyamatosan játszik, csak két meccset hagyott ki, egyet eltiltás miatt. És az is eldőlni látszik, hogy bár itthon inkább a középpályán szerepelt, az osztrák klubnál jobbhátvéd poszton számolnak vele.

„A klubnál úgy látják, jelenleg ezen a poszton van lehetőségem betörni a profi futballba és akár a nemzetközi szintre is. Ha nem látnák bennem a potenciált, hogy az első csapatba is odakerülhetek, akkor szó sem lett volna a hosszabbításról. Ettől függetlenül a jövőben még meglehet a lehetőségem arra, hogy visszakerüljek a középpályára, láthattunk már ilyen posztváltásokra példákat a nemzetközi futballban is. Hogy miben fejlődtem a legtöbbet az elmúlt időszakban? A klub szerint az egyszerűség tesz nagyszerűvé a pályán. Letisztultabb lett a játékom és fizikailag is folyamatosan fejlődök. Szeretnék a következő idényben mindig a pályán lenni, jó teljesítményt nyújtani, és ha ez sikerül, akkor reálisnak tartanám a következő lépcsőfok meglépését, a Salzburg első csapatába való bekerülést. Pozítívan és bizakodóan nézek előre, de nem szabad, hogy ez a lehetőség görcsössé és feszültté tegyen. Fontos az időzítés, hiszen mindennek megvan a maga ideje!”

Ahogy az érettséginek is. Major Sámuel a héten teszi le a vizsgáit Debrecenben, így az osztrák másodosztályban 2. helyen álló Liefering pénteki meccsén nem lesz jelen, de jövő szerdán, az Austria Klagenfurt ellen már újra edzője rendelkezésére állhat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik