Román Kupa: győzelemmel kezdte a csoportkört a címvédő Sepsi OSK

Vágólapra másolva!
2022.10.20. 19:15
null
Hátrányból fordítva nyert a Sepsi OSK a Román Kupában (Fotó: Facebook/Sepsi OSK)
Szakított tavalyi „hagyományával” a Román Kupa-címvédő Sepsi OSK, amely az előző évben csupa egygólos győzelemmel hódította el a serleget, most viszont kétgólos sikerrel kezdte az idén bevezetett csoportkört, hátrányból fordítva a Petrolul Ploiesti otthonában.

Cristiano Bergodi, a szentgyörgyiek vezetőedzője teljes sort cserélt a hétfői, kolozsvári bajnoki mérkőzéshez képest, így először volt kezdő Tamás Márk is, míg Varga Roland nem kapott szerepet ezen a mérkőzésen.

A Sepsi egyből letámadta a hazaiakat, mégis a Petrolulé volt az első helyzet, az egyedül kiugró Simon Mazarache lövése elakadt az idén először védő Razvan Beganban. Az első negyedóra végén az NB I-ből hazatért Gheorghe Grozav lőtte hátba Ion Gheorghét a vendégek kapuja előtt. Az első szentgyörgyi helyzetek csak fél óra elteltével jöttek, blokkolt lövésekkel és Anass Achahbar középre küldött átlövésével. A félidő végén ismét Begannak akadt dolga, aki üggyel-bajjal ugyan, de hárította Mario Bratu szabadrúgását.

A második félidő viszont gyors gólváltással indult, előbb Grozavról feledkezett meg a Sepsi védelme, aki 11 méterről a bal alsó sarokba lőtt, majd három perccel később Achahbar indította Mario Rondónt, aki jobbról a rövid alsóba helyezett. Sokkal élesebb volt ekkor mindkét csapat, Lucian Dumitriu távoli bombáját a léc alól szedte ki Began, Grozav az ötösről mellé fejelt – a Sepsi viszont újra betalált: Achahbar szögletére középen teljesen szabadon érkezett Branislav Ninaj és 7 méterről a kapu közepébe fejelte a labdát.

A vezetés birtokában pedig már az eredmény befagyasztására játszottak a szentgyörgyiek, Ninaj és Tamás Márk többnyire sikeresen fejelte ki a beadásokat. Mirko Ivanovszki csúsztatott fejesénél pedig a kapufa segítségével védett Began, és miközben a hazai tábor magyarellenes rigmusokkal próbálta feltüzelni a Petrolul játékosait, a csereként beállt Pavol Safranko a tizenhatoson belül lefordult védőjéről, és belőtte a három pontot végleg bebiztosító gólt.

ROMÁN KUPA
A-CSOPORT, 1. FORDULÓ
Petrolul Ploiesti–Sepsi OSK 1–3
(Grozav 48., ill. Rondón 51., Ninaj 63., Safranko 89.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik