Román Kupa: az FCSB vezetősége nem kér bocsánatot a magyarellenes rigmusokért

B. M.B. M.
Vágólapra másolva!
2020.07.28. 19:29
null
A Sepsi OSK egy góllal kapott ki a botrányos utóéletű kupadöntőn (Fotó: Sepsi OSK/Fekete Lehel)
Először szólalt meg az FCSB bármelyik képviselője azután, hogy a bukaresti csapat szurkolói és játékosai múlt szerda éjjel magyarellenes rigmusokkal ünnepelték a Román Kupa elnyerését a Sepsi OSK 1–0-s legyőzése után.

Mint beszámoltunk róla, több száz bukaresti drukker várta szerda éjjel az FCSB berceni edzőközpontja előtt a Román Kupát 24. alkalommal elhódító csapatot a Sepsi OSK ellen 1–0-ra megnyert döntő után. Mivel a ploiesti-i finálé – a többi romániai futballmérkőzéshez hasonlóan – zárt kapus volt, a rajongók a hazatéréskor ünnepeltek a gárdával. A Gazeta Sporturilor tudósítása szerint a szurkolók és a játékosok is fittyet hánytak a koronavírus-járvány miatt távolságtartási szabályokra, a közös éneklésben pedig a román ultrák ismert magyarellenes rigmusai és nótái is felharsantak. Az esetet a Román Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága is vizsgálni fogja a hírek szerint.

A klub „hivatalos” megmondóemberének és Gigi Becali tulajdonos bizalmasának számító Mihai Stoica sportigazgató egy ötpontos Facebook-posztban reagált a történtekre és a Sepsi OSK vezetőinek bocsánatkérést elváró nyilatkozataira.

Azzal kezdi, hogy nem volt jelen az esetnél, így leállítani sem tudta a magyarellenes rigmusokat, bocsánatot pedig azért nem tud kérni, mert még sosem beszélt Hadnagy Attilával, a Sepsi sportigazgatójával. „És őszintén, tőlem sem kértek bocsánatot, amikor az ő szurkolóik engem szidalmaztak a bajnoki meccseken. Tisztán és érthetően, az anyanyelvemen” – tette hozzá az FCSB sportigazgatója.

Stoica szerint a zárt kapus kupadöntőn a Sepsi küldöttsége magyar rigmusokat üvöltött. „Nem zavart, még úgy sem, hogy ez a Román Kupa fináléja volt. Az sem zavart, hogy sajtóhírek szerint a magyar kormány tölti fel olyan klubok számláit, amelyek a román versenyrendszerben szerepelnek, de lehet, vannak román szurkolók, akiket ez zavar” – írja a bukaresti klubvezető, mondván, a személyre szabott maszkok miatt nem láthatta mocskolódni az FCSB játékosait. Zárásként Stoica az egész ügyet a járvány okozta túlzott érzékenységnek tudja be.

A mérkőzést követően Bölöni László is megszólalt, aki a Nemzeti Sportnak úgy fogalmazott, az FCSB szurkolóinak viselkedése „fényévnyi távolságra van a civilizációtól”.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik