Rafa Benítez kiemelt figyelmet szentel Novothnynak

Vágólapra másolva!
2013.06.14. 20:26
null
Novothny Somát Marek Hamsík köszönti az egyik felkészülési mérkőzésen szerzett gólját követően (Fotó: starsandfriends.hu)
Mikor éppen nem Edinson Cavani maradásának esélyeiről, esetleges távozásáról és lehetséges célállomásairól cikkeznek a nápolyi sportsajtóban, akkor az új vezetőedző, a Chelsea-től érkező Rafa Benítez személye és júliusban kezdődő megbízatása a központi téma. A korábbi BL-győztes, májusban az Európa-liga trófeáját is elhódító spanyol mester Novothny Soma jövőjére is nagy befolyással lehet. Az olasz együttes fiatal csatára az elmúlt másfél évben a Napoli tartalékcsapatában edződött (és bizonyított), s örül annak, hogy a július közepén kezdődő felkészülést ilyen tapasztalt és sikeres szakember irányítása alatt kezdheti meg.

„Személy szerint örülök Rafa Benítez érkezésének, hiszen sokkal többet foglalkozik és bátrabban kísérletezik a fiatalokkal, mint elődje, Mazzarri. Az Internél töltött fél évéből nem érdemes messzemenő következtetéseket levonni, két-három meghatározó játékos igazolásával a Serie A-ban és a nemzetközi porondon is eredményes lehet a Napolival” – nyilatkozta a Nemzeti Sport Online-nak a hétvégén 19. születésnapját ünneplő Novothny Soma.

„Kinevezését követően szinte azonnal megmutatta, milyen fontos számára a klub utánpótlása, nyilatkozataiban a Primavera-csapatból öt játékost is megnevezett, akinek a július tizenkettedikén kezdődő közös felkészülés kezdetén kiemelt figyelmet szentelne. Szerencsére az én nevem is a kiemeltek között van” – nyugtázta önbizalommal a jelenleg vakációját töltő futballista, aki a 2012–2013-as szezonban 30 mérkőzésen szerzett 16 góljával keltette fel Benítez figyelmét.

Ennek ellenére még bizonytalan, hol is kezdi meg a Primavera-bajnokság után új kihívásokra szomjazó Novothny a következő szezont, de a játékos céljai egyértelműek.

A SERIE B LEHET A KÖVETKEZŐ ÁLLOMÁS
A csatár jövőjéről menedzsere, a Stars and Friends iroda magyarországi képviselője, Vörösbaranyi József is nyilatkozott a Nemzeti Sport Online-nak. A játékosügynök elsősorban a másodosztályú kölcsönjáték lehetőségéről beszélt. A nyilatkozatot itt olvashatja!

„Az biztos, hogy a Napoli kötelékében maradok, a legnagyobb eséllyel kölcsönben kezdhetem meg a következő idényt. Számomra az a legfontosabb, hogy egy felnőtt csapatban – legyen az első- vagy másodosztályú – legalább húsz-huszonöt mérkőzésen szerepeljek, azaz rendszeres játéklehetőséghez jussak. Fejlődésem szempontjából ez most a legfontosabb, és ezt szem előtt tartva fogjuk meghozni a legelőnyösebb döntést ügynökömmel és a klubbal a folytatásról. A Napoli azt szeretné, ha mindenképpen olasz légkörben maradnék, de más csapatok ajánlataira is nyitottak vagyunk.”

Novothny Soma édesapja korábban úgy nyilatkozott, fiáért Olaszországon kívül Németországból és Angliából is érdeklődnek klubok.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik