Otigba: Sokat fejlődtem Van Basten keze alatt

Vágólapra másolva!
2013.02.17. 14:24
null
Otigba Kenneth érzi magán a fejlődést (Fotó: Imago)
Otigba Kenneth közel állt ahhoz, hogy kezdőként lépjen pályára a Heerenveen labdarúgócsapatában. A hátvéd sérülést szenvedett, de nem aggódik, biztos benne, hogy legközelebb is megkapja a lehetőséget.

– Szomorú?
– Miért lennék? Nincs rá semmi okom – válaszolta a Nemzeti Sportnak Otigba Kenneth, a Heerenveen húszéves magyar-nigériai hátvédje.

– Ha jól tudom, csapata előző két bajnokiján kezdő lett volna, ám sérülése keresztülhúzta a számításait.

– Nyilván sajnálom, hogy így alakult, de pozitívan állok hozzá. Tudom, ha akkor megkaptam volna a lehetőséget, legközelebb sem lesz másként. Két hete sérült volt a középhátvédünk, múlt héten pedig mindkét belső védőnk eltiltását töltötte, ezért a Venlo ellen a szélső hátvédünk játszott belül. Lehet, hogy össze tudtak volna drótozni a meccsre, de az egészségemet nem kockáztathattuk.

– Mostanra rendbe jött?

– A hét elején külön edzettem, ami kissé unalmas volt, mert a konditeremben voltam végig. Erősítettem, bicikliztem és futottam. Szerencsére csütörtöktől már együtt dolgozhattam a csapattal. A tartalékok között játszottam, amikor az egyik csigolyám elmozdult a helyéről, és amiatt fájt a derekam, még sétánál is éreztem. Sokat javult, de még nem tökéletes, korai lenne vasárnap játszani.

– A Heerenveen első csapatában három bajnokin és egy kupamérkőzésen lépett pályára. Elégedett?

– Igen, mert ez a négy meccs is rengeteg számított, sok tapasztalatot szereztem. Középhátvédként a kis hiba is nagynak számít, a figyelem egy pillanatra sem lankadhat. Marco van Basten vezetőedző keze alatt sokat fejlődtem az elmúlt fél évben, ami igazán lényeges, hogy jóval kevesebbet hibázok, és a pályán is egyre jobban olvasom a játékot. A párharcokba is félelem nélkül megyek bele, másként nem is lehet.

– Edzéseken is?

– Természetesen. Viszont egy csatár és egy hátvéd egészen máshogy viselkedik. A támadó félti magát, óvatos, nehogy megsérüljön, de így is tud látványosan játszani, mert cselez és gólt szerez. A védőnek viszont az edzésen is keményen kell odalépnie, csak úgy tudja megmutatni, mire képes, ha nem megy át rajta senki.

– Gyakorolja a tizenegyeseket?

– Sejtem, mire gondol. A Feyenoord elleni tizenegyespárbajban hibáztam, és kiestünk a kupából. Bár utána kicsit rosszul éreztem magam, nem viselt meg annyira. Nem én voltam az egyetlen, aki kihagyta, ráadásul nekem az volt a második meccsem a felnőttek között. A tizenegyest egyébként is a csatárnak kell rúgnia. Korábban csapatkapitányként több együttesemben is én rúgtam a büntetőket, és már akkor is sokat kihagytam, de ha kell, legközelebb ugyanúgy oda merek állni.

A TELJES CIKKET, AMELYBŐL KIDERÜL, HOGY OTIGBA KENNETH MIÉRT NEM TUDOTT A VÁLOGATOTTBA TÖRTÉNŐ MEGHÍVÁSÁRÓL, A NEMZETI SPORT VASÁRNAPI SZÁMÁBAN OLVASHATJA.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik