Oroszország: Vérre mennek az edzések Moszkvában – Koszta Márk

CS. A.CS. A.
Vágólapra másolva!
2022.09.14. 10:15
null
Koszta Márk minél hamarabb formába akar lendülni – csapatának szüksége van gólerős csatárra (Fotó: Torpedo Moszkva)
Koszta Márk, az orosz labdarúgó-bajnokság élvonalában szereplő Torpedo Moszkva csatára beszélt klubváltásról, konkurenciaharcról, valamint arról is, hogy érzi-e az orosz–ukrán háború hatását.     

 

Koszta Márk a napokban Dél-Korea után Oroszországba szerződött, és már be is mutatkozott a Torpedo Moszkvában. A Rosztov ellen (0–1) csereként állt be a 87. percben, az Ural ellen (0–2) nem kapott lehetőséget. Az Ulszan Hyundaitól négy hónap után távozó csatár kemény időszakot tudhat maga mögött.

„Érthető módon nem vagyok kiugró formában, hiszen az Ulszanban csak ritkán jutottam játéklehetőséghez, ráadásul a teljes nyári alapozásom kimaradt    – mondta lapunknak az orosz első osztályban szereplő Torpedo Moszkva 25 éves csatára, Koszta Márk, aki három évre írt alá.  – Nagyon hiányzik a játék, a meccs, a hangulat. Remélem, a szerdai, Szocsi elleni Orosz Kupa-mérkőzésen sok időt tölthetek a pályán. Ami a dél-koreai hónapokat illeti, már nem szeretnék azzal foglalkozni, lezártam azt az időszakot. Összességében nyilván sajnálom, hogy úgy alakult, ahogy, ám tovább kellett lépnem. Sok országból érdeklődtek irántam, igaz, nyilván nem mindenhonnan kaptam konkrét ajánlatot. A Honvéd második csapatával edzettem – ami óriási segítség volt –, de nem szerepelt a terveim között a hazatérés. Légiós akartam maradni, s a Torpedo jó lehetőségnek tűnt, egyáltalán nem bántam meg, hogy belevágtam az orosz kalandba. Egyelőre az a legfontosabb, hogy visszaszerezzem az önbizalmamat. Hinnem kell magamban, és akkor újra jöhetnek a gólok.”

A Torpedo Moszkvának is szüksége lenne góllövő csatárra, hiszen utolsó a tabellán, az eddigi kilenc fordulóban csak egy pontot szerzett, legutóbb az utolsó előtti Uraltól szenvedett vereséget (0–2).

„Sorsdöntő volt, hogy gól nélküli állásnál kihagytunk egy tizenegyest, majd rá negyedórára megszerezte a vezetést az Ural. Szombaton a második CSZKA Moszkvát fogadjuk, a Luzsnyikiban lesz a meccs – a mi stadionunkat felújítják, nem játszhatunk odahaza. Csatárként nyilván nem vagyok könnyű helyzetben abból a szempontból, hogy a bajnokik döntő részén nem mi irányítjuk a játékot, kevésszer kerülünk helyzetbe. A konkurenciaharc   óriási, öten állunk a szakmai stáb rendelkezésére, a fehérorosz válogatott Gyenyisz Laptyev is hamarosan felépül. Valahogyan ki kell harcolnunk a bennmaradást, a klub próbálta megerősíteni a keretet. Az edzések vérre mennek,   mindenki be akar kerülni a kezdőbe.”

A csapat mellett a moszkvai életet is meg kell még szoknia Koszta Márknak – mintegy tizenkétmillióan laknak a városban, ráadásul beárnyékolja a mindennapokat az orosz–ukrán háború.

„Óriási a város, a dugók szinte állandóak, teljesen mindegy, hétköznap van-e vagy vasárnap este. Egyelőre hotelben lakom, de a héten rendeződik a lakáskérdés – az egyik legfontosabb szempont, hogy közel legyen a Luzsnyiki Stadion és a környéke, hiszen ott edzünk és készülünk. A háború miatti szankciókból annyit lehet érezni, hogy néhány gyorsétterem zárva van, a közösségi oldalakat másképpen lehet megnyitni és a fizetésünket rubelben kapjuk. Amúgy is futballozni jöttem, úgyhogy egy cél lebeg a szemem előtt: játszani, gólokat lőni, kitűnni a csapatból.” 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik