NS-infó: Szalai Attila évi 2.5 millió euróra mondott nemet a Zenitnél

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2022.08.31. 13:47
null
Szalai Attila döntött, nem megy a Zenithez, amellyel – a Fenerrel ellentétben – nem szerepelhetne a nemzetközi porondon (Fotó: AFP, archív)
A Nemzeti Sport megtudta, Szalai Attila visszautasította az orosz Zenit négyéves, évi 2.5 millió eurót garantáló szerződésajánlatát.

Amint arról szerda reggel beszámoltunk, a Fenerbahce megállapodott az orosz Zenittel Szalai Attila lehetséges átigazolásáról. Az első hírek 20 millió euróról szóltak, de úgy tudjuk, 21 millió euró lett volna a védő végleges eladási ára. Azt már a korábbi hírünkben is jeleztük, Szalai a klubok egyezsége ellenére is maradhat a Fenernél. Azóta vissza is utasította a Zenit ajánlatát. Döntése nem meglepő az Oroszországot és az orosz sportot sújtó szankciók ismeretében. Szentpétervárra szerződni még a rekordbevételeket elérő Gazprom klubjához sem tűnik ideális megoldásnak. Ismert, hogy az UEFA el is vette a BL-döntő megrendezésének a jogát a Zenit otthonától, a Gazprom Arenától, és szerződést bontott a BL egyik kiemelt szponzorával, a Gazprommal.

Legfrissebb értesüléseink szerint a védőnek négyéves szerződést ajánlott volna a Zenit, évi 2.5 millió eurós fizetéssel. Szalai Attila azonban nem akar minden áron váltani, még úgysem, hogy a jelenlegi fizetése az évi ötszázezer eurót sem éri el, de nem a pénzt, hanem a további fejlődési lehetőséget tartja szem előtt, ezért szeretne maradni a Fenernél, amelyhez még hároméves szerződés köti. Az új vezetőedző, Jorge Jesus is számol vele, az elmúlt egy hónapban nyolc meccsen is pályára léphetett.

Úgy tudjuk, a Zeniten kívül nyugat-európai klubokkal is folytak egyeztetések, a Wolfsburg, a Bologna és a West Ham United is tett ajánlatot, de ezeket a Fener nem fogadta el.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik