Németország: „Mi a gond Stieber Zoltánnal?"

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.02.13. 13:07
„Mi a gond Stieber Zoltánnal?" címmel olvasható rövid írás a Nürnberger Zeitungban, amely azt boncolgatja, vajon a Greuther Fürth amúgy meghatározó teljesítményre képes – a gólok és a gólpasszok tekintetében is házi rangelső – magyar játékmesterének nagy meccseken miért nem megy a játék.

Néha szabad szemmel nehéz követni, amint labdát vezet, tökéletesen végrehajtott ballábas szabadrúgásai a hálóba vágódnak, sok minden megvan benne, ami a nagy futballistákra jellemző, de van egy másik arca is, amit legutóbb a Kaiserslautern ellen mutatott meg – fogalmaz a lap, utalván a legutóbbi fordulóban 2–1-re elveszített rangadóra.

Az írás szerzője szerint a „fürthi csapat egyik labdaművésze" a rangadókon hajlamos alulteljesíteni, és ezt legutóbb az edzője is nyilvánosan szóvá tette. Frank Kramer szerint sokkal rámenősebbnek, koncentráltabbnak kell lennie Stiebernek, akinek megvannak a képességei ahhoz, hogy az egyébként tiszteletre méltó statisztikáit (a Kicker szerint: hét gól, hét gólpassz e bajnoki szezonban) még jobbá tegye.

A cikk szerint elképzelhető, hogy a magyar játékosnak pihenőre lenne szüksége, csakhogy – emlékeztet a szerző – amikor Mainzban, a nagy elvárások terhe alatt ez a sors jutott Stiebernek, még inkább elbizonytalanodott, és hónapokra volt szüksége, hogy „a nulláról újra felépítse magát”.

Kramer vezetőedző egyébként kijelentette: nem készül felforgatni a csapatot a Karlsruhe elleni pénteki csatára, amelyet a Fürth a tabella második, a hárompontnyi hátrányban lévő KSC a negyedik helyén vár. Az ugyancsak a fürthiek sorait erősítő Korcsmár Zsolt játéka bokasérülés miatt egyelőre kérdéses.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik