Németország: „Megbújt a neve, de Gulácsi is célpont"

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.05. 14:55
Egy kicsit megbújt a sportigazgató nyilatkozatában egy másik lehetséges lipcsei célpont, a kapus Gulácsi Péter neve – írta szerdán a német másodosztályú labdarúgó-bajnokság híreit gyűjtő liga-zwei.de, kapcsolódván ahhoz a kedden az NSO által is megosztott hírhez, mely szerint az osztrák élvonalbeli Salzburg és a német második ligás RB Leipzig nagyszabású játékos-csereberére készül.

„Könnyen el tudom képzelni, hogy Gulácsira több csapat is szemet vetett, talán Angliából is. Nem zárom ki a német lehetőségeket sem – idézi a honlap Ralf Rangnickot, a Red Bull-csapatok sportigazgatóját, akinek nyilatkozatából korábban négy másik nevet csemegézett ki a sport1.de. – Ha menni akar, fel kell majd tennünk magunknak a kérdést: el akarjuk-e engedni a Red Bull családból, vagy megpróbáljuk megőrizni a Leipzig számára? Most még nem tudok választ adni, hiszen azt sem tudjuk, hogy a Leipzig hányadik osztályban játszik majd.”Ralf Rangnickot, a Red Bull-csapatok sportigazgatóját, akinek nyilatkozatából korábban négy másik nevet csemegézett ki a sport1.de. – Ha menni akar, fel kell majd tennünk magunknak a kérdést: el akarjuk-e engedni a Red Bull családból, vagy megpróbáljuk megőrizni a Leipzig számára? Most még nem tudok választ adni, hiszen azt sem tudjuk, hogy a Leipzig hányadik osztályban játszik majd.”

A nyár óta Kalmár Zsoltot is foglalkoztató lipcsei csapat újonc a Bundesliga 2.-ben, ám olyan jól rajtolt (12 forduló után harmadik a tabellán), hogy nem indokolatlan az élvonalba jutásról – és ezzel párhuzamosan a potenciális nyári erősítésekről álmodozni.

„Kivételesen jó kapusnak tartom, generációjának nagyszerű képviselője. Intelligens, vérbeli modern profi” – folytatta Gulácsi méltatását Rangnick.

A német honlap hozzáteszi: Gulácsinak 2019-ig szerződése van a Salzburggal, ám a jövőre gondolván már igazoltak egy ígéretes fiatalt mögéje, Cican Stankovicot – azaz jó lehetőség esetén a magyar kapus akár válthat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik