RB Leipzig: Gulácsi és a rejtély – négy meccs alatt bajba kerül?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.06.10. 12:44
null
Gulácsi lipcsei karrierje a vártnál nehezebben indulhat (Fotó: Reuters)
Német lapértesülések szerint Gulácsi Péternek, a német másodosztályú labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga 2.) szereplő RB Leipzighez szerződő magyar kapusnak le kell töltenie a Salzburg játékosaként begyűjtött négymeccses eltiltását.

„A Gulácsi-rejtély…” – indul a bild.de-n közölt cikk, melyben a szerző, Stefan Krause azt találgatja, vajon mi lesz a magyar kapussal a Bundesliga 2. szezonkezdetekor.

Mint arról beszámoltunk, Gulácsi az utolsó salzburgi meccsén – az Osztrák Kupa 2–0-ra megnyert döntőjében – a kapujából harminc méterre kifutva elgázolta az ellenfél csatárát, amit követően azonnal kiállították, majd a szövetség négymeccses eltiltással büntette.

A Bild információi szerint a FIFA szabályzata a klubváltás ellenére nem engedélyezi az eltiltás eltörlését, így Gulácsi az első négy bajnokin nem léphet pályára új együttesében, ezzel pedig rögtön bajba kerülhet.

A németek úgy tudják, a klubnál nem „garantálták” a magyar kapusnak a kezdőcsapatbeli tagságot, így ha az első bajnokin nem játszhat, lehet, hogy esélye sem lesz bizonyítani, mert a 2012 óta Lipcsében védő Fabio Coltorti az idény elején bebiztosíthatja a helyét a kapuban.

A Német- és az Osztrák Labdarúgó-szövetség még nem határozott az ügyben, ám ismerve Medhi Benatia esetét, nem tűnik valószínűnek, hogy eltörlik az eltiltást – a Rómából a Bayern Münchenhez szerződő marokkói védő bemutatkozása az Olasz Kupában összeszedett eltiltása miatt késett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik