Németh a sérülése miatt nem játszik

Vágólapra másolva!
2010.01.16. 07:04
null
Az AEK szerint Németh Krisztiánnak (jobbra) az anyagiak miatt nem kell aggódnia (Fotó: Imago)
Sérülése miatt nem játszik Németh Krisztián – reagált a Nemzeti Sport pénteki cikkére az athéni AEK. A csatárt Liverpoolban vizsgálják, s az angol és a görög klub egyformán reméli, a labdarúgó mielőbb visszatérhet a pályára.

A Nemzeti Sport pénteki számában megírtuk: görög újságírók szerint az AEK az anyagi gondjai miatt úgy próbál spórolni, hogy nem játszatja Németh Krisztiánt. Az ottani kollégák szerint ugyanis az athéniaknak a Liverpooltól kölcsönkapott futballista minden egyes pályára lépése után fizetniük kell az angol klubnak.

„Ugyanazt tudom mondani, mint egy nappal korábban – mondta a támadó ügyeit intéző CMG menedzseriroda egyik vezetője, Kövesdi Viktor. – Természetesen sem a két klub közti megállapodás tartalmáról, sem Németh Krisztián szerződéséről nem áll módomban a nyilvánosság előtt beszélni, de annyit elmondhatok, a Liverpool minden szándéka arra irányul, hogy kölcsönadott játékosa a lehető legtöbb időt töltse a pályán. Ha sérült, akkor természetesen nem futballozhat. Ha egészséges, akkor eddig mindig pályára lépett. Ezt valószínűleg az önök informátoraként szereplő görög újságíró is tudja. A gond jelenleg Krisztián sérülésének elhúzódása, ami valóban aggasztó, ezért is utazik Liverpoolba, ahol vasárnap megvizsgálja Mark Waller doktor."

 AZ AEK KÖZLEMÉNYE
 

„Az AEK FC az alábbi közleményében cáfolja, ami Németh Krisztiánnal kapcsolatban napvilágot látott. A futballista pillanatnyilag sérülés miatt nem léphet pályára; a klub orvosa folyamatosan ellenőrzi az állapotát, és jelenleg ő nem engedi játszani. Ha meggyógyul, az edző számít rá a szezon hátralévő részében. Nincs Németh Krisztián szerződésében olyan kitétel, hogy hány meccset kell játszania, és az AEK nem a labdarúgó mérkőzéseinek számától függően fizet a játékjogát birtokló klubnak. Ha a csapat rendelkezésére áll, szerepeltetése a szakvezetőtől függ.

 

A klub a futballistának bérelt apartman költségeit eddig is állta, most is fizeti, és minden, a szállással kapcsolatos kötelezettségének eleget tett a játékossal kötött megállapodásnak megfelelően.

 

Tisztelettel

 

Angelika Arkadi

 

AEK FC kommunikációs igazgató"

 

A TÉMÁRÓL BŐVEBBEN A NEMZETI SPORT SZOMBATI SZÁMÁBAN OLVASHATNAK!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik