Németh: nem csalódás, hanem kihívás az Olympiakosz

Vágólapra másolva!
2010.08.25. 08:30
null
Németh Krisztiántól azt várják, hogy hozza az U-válogatottakban megismert góllövő formáját (Fotó: Németh Ferenc – archív)
Vörösök után vörös-fehérek, Liverpool után Pireusz, és mellékszerep helyett nagy lehetőség a „felnőtté válásra": Németh Krisztiánnak a 2010–2011-es idénytől már az Olympiakoszban kell bizonyítania. A konkurenciaharc nagy, a keret erős, a bajnoki cím tulajdonképpen kötelező a visszahívott Ernesto Valverdével és az átalakított kerettel. Németh Krisztián a Nemzeti Sportnak adott interjút a liverpooli korszak végéről, arról, hogy csalódott-e, hogy nem sikerült bekerülnie a Poolba, illetve persze az előtte álló nagy lehetőségről.

– Milyen volt az első benyomása új klubjáról?
– Kedvesen fogadtak, ellenfélként ismertük egymást, és szerencsére itt van Megyeri Balázs, akivel tavaly együtt lettünk bronzérmesek Egyiptomban a húszévesek világbajnokságán. A Liverpoolból Albert Rierát ismerem, most újra csapattársak lettünk, ő is sokat segített nekem korábban. Az edzőkomplexum szuper, minden igényt kielégítő körülmények között készülhetünk.

– Mennyit számít, hogy miután tavaly kölcsönben az AEK-nél szerepelt, ismerte a körülményeket?

– Sokat. Több lehetőségem is lett volna, de amikor megtudtam, hogy az Olympiakosz komolyan érdeklődik, eszembe jutott, Athénban nem kell mindent a nulláról kezdeni. Egyelőre szállodában lakom, de tudom, merre akarunk lakást keresni a párommal, Zsókával. Tudtam, hogy nagyon jó helyre jövök, szép a város, kedvesek az emberek, és imádják a futballt. Azt is tudtam, hogy itt fejlődhetek. Ez volt a legfontosabb.

– Úgy tudom, vitte volna a spanyol Villarreal, és az egyik portugál sztárklub is – fejlődni ott is lehet...

– Nézze, az sem mindegy, a Liverpool kinek az ajánlatát fogadja el. Hogy ki érdeklődött, most már mindegy, lehet, hogy az Olympiakosz reagált a leggyorsabban. Nem foglalkozom azzal, hogy hova mehettem volna.

– De el kellett mennie Liverpoolból – ez sem zavarja? Itthon azt mondják most a futballkedvelők, jó helyre került, ha itt gólokat rúg, az nagyszerű, de a nagy álom, az igazi áttörés, azaz bemutatkozni a Liverpoolban, nem sikerült. Nem csalódott?

– Nem hiszem, hogy annak kellene lennem. Tudom, mennyire megbecsültek ott, és azt is tudom, lett volna lehetőség, de balszerencsés voltam: amikor odakerülhettem volna a felnőttek közé, közbejött valami. Amikor a nyáron visszamentem, a klub vezetői közölték, anyagi gondjaik vannak, sürgősen pénzre van szükségük, erősen csökkenteni akarják a kiadásokat, szűkítik a keretet. Nem ért tehát nagy meglepetésként, hogy így alakult a sorsom, felkészültem rá, mert mondom, a Liverpool korrekt módon előre szólt. Mindent összevetve nagyon sokat köszönhetek ennek a klubnak! Ráadásul butaság lenne visszafelé tekinteni, lehet, nem jött el az idő, még nem tartottam ott, hogy szóba kerüljek a Liverpool első csapatánál. Inkább előre nézek, és az Olympiakosznál minden lehetőségem megvan ahhoz, hogy jobb játékos váljék belőlem. Sokat kell még tanulnom, és erre itt lesz is lehetőségem. Tavaly megéreztem, mit jelent az Olympiakosz itt, Görögországban, most már ide tartozom, és bajnokok akarunk lenni!

– Szombaton kezdődik a bajnokság, ott lesz a pályán?
– Van egy kis lemaradásom, a felkészülés kezdete óta egy mérkőzést játszottam, Boszniában az U21-es csapattal, szóval meccshiányom van, de gyorsan túl leszek ezen.

HOGYAN JELLEMZI MEGYERI BALÁZS A RIVÁLISOKAT? MIT GONDOL DÉTÁRI LAJOS PIREUSZI „UTÓDJÁRÓL"? MIT SZÓLNAK AZ AEK HÍVEI NÉMETH ÁTIGAZOLÁSÁHOZ? TUDJA MEG A VÁLASZOKAT A SZERDAI NEMZETI SPORT 4–5. OLDALÁN TALÁLHATÓ ÖSSZEÁLLÍTÁSBÓL!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik