Németh Krisztiánon spórol az AEK Athén

Vágólapra másolva!
2010.01.15. 07:20
null
Németh Krisztián sérült, de más okok is közrejátszhatnak a mellőzésében (Fotó: Action Images - archív)
Anyagi nehézségekkel küzd az AEK Athén, márpedig ez Németh Krisztián karrierjére is hatással lehet. Helyi újságírók szerint a megcsappanó büdzséből gazdálkodó klub a pályára lépések után (is) fizetni kénytelen a Liverpoolnak, ezért a kölcsönbe érkező huszonegy éves támadó a sérüléséből felépülve sem számíthat túl sok játéklehetőségre.

A helyi újságírók nem sok jót jósolnak a következő hónapokra a magyar csatár számára: Németh Krisztián sérülése egyébként is lassabban gyógyul a vártnál, az AEK anyagi nehézségei pedig ennél is hosszabb távon emelhetnek gátat a játékos görögországi karrierje elé.

Nem a magyar légiós fizetésével lehet gond, inkább a jelenlegi klubja és a Liverpool között létrejött kölcsönszerződés okozhat problémát. Görög lapok ugyanis állítják: az athéni egyesület vezetőinek a támadó minden egyes pályára lépése után utalniuk kell a liverpooliak számlájára – márpedig ha az AEK financiális gondokkal küzd, aligha akaródzik neki nagyobb összegeket Angliába küldeni.

Csakhogy a Németh Krisztián ügyeit intéző CMG menedzseriroda vezetője, Kövesdi Viktor úgy tudja, szó sincs ilyen jellegű megállapodásról.

„Ha Krisztián egészséges lenne, már a hétvégén futballozna a görög együttesben – mondta Kövesdi Viktor. – Elég csak utánanézni az AEK korábbi meccseinek: egészségesen rendre ott volt a kezdőcsapatban. Athénba érkezésekor néhány napos edzést követően szállt be játszani, és tudom, a csapat edzője most is alig várja, hogy ismét a rendelkezésére álljon. Nyugodtan kijelenthetem, a két klub között nincs ilyen jellegű megállapodás."

No de akkor honnan vették az információt a görög újságírók?

A Sportime munkatársa, Lazarosz Szuszkas a kapcsolatrendszerén keresztül, közvetlenül az AEK vezetőinek egyikétől hallotta a hírt.

„Nevet nyilvánvalóan nem mondhatok, de én úgy hallottam: Németh Krisztián szerződésében igenis szerepel ilyen kitétel – mondta érdeklődésünkre Lazarosz Szuszkasz. – Görögországban nyílt titok, hogy a klubnak súlyos anyagi nehézségei vannak, több játékosnak is nagyobb összeggel tartoznak, sőt azt is hallottam, hogy Németh Krisztián albérletét sem fizeti hónapok óta az AEK. Nem lennék meglepve, ha mindenen megpróbálnának spórolni – akár az ilyen pályára lépési pénzeken is."

NÉMETH KRISZTIÁN VÉLEMÉNYÉT ELOLVASHATJA A PÉNTEKI NEMZETI SPORTBAN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik