Napoli: Novothny az Arsenal és a Porto ellen készülhet

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.31. 16:13
null
Novothny Soma (balra) itt még 31-es mezszámot visel, de 86-osban utazhat Londonba, az Emirates-kupára (Fotó: sscnapoli.it)
Azok után, hogy Novothny Soma a 86-os mezszámot kapta olasz klubcsapatában, a Napoliban, nem meglepő a hír, hogy a magyar légiós neve Rafa Benítez vezetőedző Emirates-kupára utazó keretében is szerepel, ezt lapunknak Vörösbaranyi József, a játékos ügynöke árulta el. Ennek ismeretében Novothny olyan ellenfelek ellen készülhet a héten, mint a Premier League-ben BL-indulást szerzett Arsenal és az elmúlt évtizedben BL- és El-trófeát is elhódító Porto.

Az Emirates-kupát a nyári felkészülési szezon részeként 2007 óta rendezik az Arsenal vendéglátása mellett, a kétnapos minitornára idén a házigazda „ágyúsokon” kívül a Porto, a Napoli és a Galatasaray kapott meghívást. A mérkőzéseket augusztus első hétvégéjén (aug. 3-4), szombaton és vasárnap rendezik. A torna történetében eddig egyetlen magyar lépett pályára, Filkor Attila 2007-ben az Arsenal–Internazionale (2–1) találkozót kezdőként játszotta végig a milánói csapat színeiben, az Inter abban az évben a negyedik helyen végzett.

Novothny Soma július közepén a Napoli első csapatával, a nyáron a Chelsea-től érkező spanyol vezetőedző, Rafa Benítez irányításával kezdte meg a felkészülést. A délolasz klub ez idáig három találkozón szerepelt, Novothny a Feralpi Saló elleni 5–1-es győzelem alkalmával gólt is szerzett, a másodosztályú Carpi ellen húsz percet kapott, a hétfőn, a nápolyi San Paolo Stadionban több mint 40 ezer néző ellőtt rendezett Napoli–Galatasaray találkozón nem jutott szerephez.

A nyár folyamán szinte állandó témát szolgáltat Novothny sorsa, az olasz sajtó is azt találgatja, hol folytatja kölcsönben a 19 éves veszprémi születésű, korosztályos válogatott támadó. A múlt héten három alacsonyabb osztályú olasz csapattal is szóba hozták, a Sky Italia szerint a Grosetto, a Viareggio és a Reggina is érdeklődik a szolgálatai iránt. Szerdán a Serie B-ben szereplő Juve Stabia neve vetődött fel lehetséges célállomásként, erről a londoni Emirates-kupa mérkőzései után biztosan többet tudhatunk majd, egyelőre még az sem zárható ki, hogy Rafa Benítez számol majd vele, és marad a Napolinál...

NOVOTHNY SOMA GÓLJA A FERALPI SALÓ ELLEN 02:23-TÓL

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik