MLS: Sallóiék otthon bukták el a főcsoportdöntőt

Vágólapra másolva!
2018.11.30. 06:58
null
A kétgólos Valeri lett a meccs hőse (Fotó: Twitter)
Az idegenbeli gól nélküli döntetlen után hazai pályán 3–2-es vereséget szenvedett a Sporting Kansas City a Portland Timberstől az észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokság (MLS) Nyugati főcsoportjának döntőjében. Sallói Dániel kezdőként 65 percet kapott, ő szerezte a Sporting első gólját, Németh Krisztián a 70. percben állt be csereként.

A hazaiak Sallói Dániel révén a 20. percben szereztek vezetést, azonban a vendégek a második félidő elején kilenc perc alatt fordítottak Sebastián Blanco és Diego Hernán Valeri révén.

A 81. percben Gerso Fernandes egyenlített, és ugyan a játékvezető kilenc percet hosszabbított, úgy tűnt, nem lesz döntés a rendes játékidőben. Az utolsó másodpercekben azonban a háromszoros argentin válogatott Valeri kapott nagyszerű kiugratást, és nem hibázta el a ziccert (2–3), nagydöntőbe lőve ezzel csapatát.

A másik ágon a New York Red Bulls ugyan legyőzte 1–0-ra az Atlanta Unitedet (Tim Parker a 94. percben szerezte a győztes gólt), de a párharcot 3–1-es összesítéssel a georgiai csapat nyerte.

Az MLS nagydöntőjére magyar idő szerint december 9-én, vasárnap hajnalban kerül sor az atlantai Mercedes-Benz Stadionban.

MLS
FŐCSOPORTDÖNTŐK, VISSZAVÁGÓK
Nyugat
Sporting Kansas City–Portland Timbers 2–3

A főcsoportdöntőt 3–2-es összesítéssel a Portland nyerte meg.

Kelet
New York Red Bulls–Atlanta United 1–0

A főcsoportdöntőt 3–1-es összesítéssel az Atlanta nyerte meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik