MLS: Sallói ismét betalált, Schön csak lécig jutott – videó

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2021.08.15. 07:34
null
A Sporting Kansas City kétgólos győzelmével ért véget légiósaink csapatainak összecsapása (Fotó: Sporting Kansas City/Twitter)
Az észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokság (MLS) vasárnap virradóra rendezett játéknapján a Sporting Kansas City 2–0-ra nyert az FC Dallas ellen. A győztes csapatban Sallói Dániel szerezte a második találatot, míg a túloldalon Schön Szabolcsnak nem sok hiányzott a gólhoz.

Nem kellett sokat várni az első gólra, a 12. percben Sallói Dániel lefordulása után Gadi Kinda ugratta ki Alan Pulidót, aki okosan a bal alsóba lőtt (0–1).

Az első félidőben fölényben játszó Sporting Kansas City a szünet után átengedte a kezdeményezést a hazaiaknak, akik kis híján egyenlítettek az első óra végéhez közeledve, de Schön Szabolcs az ötös sarkáról nagy helyzetben csak a keresztlécet találta el, majd onnan a gólvonalra pattant a labda.

Jött is szinte azonnal, menetrendszerűen a büntetés: Sallói kiválóan vett át egy jobb szélről érkező beadást, és tíz méterről kilőtte a rövid felsőt (0–2).

Győzelmének köszönhetően a Sporting Kansas City továbbra is vezeti a Nyugati konferenciát, s a 11 gólos Sallói tartja a lépést a góllövőlistát 12 találattal vezető Gustavo Bouval.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA (Sallói gólja 4:57-től)

EGYESÜLT ÁLLAMOK, MLS
ALAPSZAKASZ

FC Dallas–Sporting Kansas City 0–2
Dallas: Schön Szabolcsot a 73. percben lecserélték; Sporting: Sallói Dániel betalált, majd a 93. percben lecserélték.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik