MLS: Sallói duplázott, főcsoportdöntős a Sporting Kansas

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.11.11. 23:14
null
Sallói góljai után lengett a kansasi lelátón a magyar zászló (Fotó: twitter.com/SportingKC)
Az első meccs 1–1-es döntetlenje után a Sporting Kansas City Sallói Dániellel a kezdőcsapatában 4–2-re győzött hazai pályán a Real Salt Lake City ellen, így készülhet a Portland Timbers elleni főcsoportdöntőre. Sallói Dániel csapata második és negyedik gólját szerezte, és végigjátszotta a mérkőzést, míg Németh Krisztián az SKC kispadjáról követte a találkozó eseményeit.

A főcsoport-elődöntő visszavágóját és a továbbjutás kérdését viszonylag hamar lerendezte a Sallói Dániellel felálló Sporting Kansas City a Real Salt Lake ellen: előbb az első meccsen csereként beálló és egyenlítő Diego Rubio a 15. percben vezetést szerzett csapatának, majd a 20. percben jött Sallói, és remek góllal megduplázta csapata előnyét.



Sallói ezzel folytatja jó sorozatát, hiszen legutóbbi öt meccsén öt gólt szerzett – az elődöntő első meccsén tartott egy rövid szünetet.

A magyar szélsőnek a második félidő elején is volt egy óriási gólszerzési lehetősége, de a 39 éves Nick Rimando kapus pályafutása minden rutinjával kivédte a ziccerét. A 61. percben aztán jött a Salt Lake saját nevelésű támadója, Sebastian Saucedo, és 2–1-re módosította az eredményt bal oldali akció végén.

A Real Salt Lake alig négy percig reménykedhetett benne, hogy egy esetleges egyenlítéssel továbbjusson – 2–2-nél idegenben szerzett góllal ő került volna a döntőbe –, mert miután Chinedum Onuhoa felborította Rubiót a tizenhatoson belül, a megítélt büntetőt Ilie Sánchez panenkázva gólra váltotta.

Az adok-kapoknak azonban nem szakadt vége, és a 72. percben ismét egy gólra került a továbbjutástól a vendégcsapat, amikor Damir Kreilach közelről fejelt a Sporting hálójába (3–2).

A hajrában és a némileg indokolatlan hétperces (!) ráadásban nagyon nyomott a Real Salt Lake, és több óriási ziccert is kialakított, ám nem sikerült begyötörnie a továbbjutást jelentő harmadik találatot.

Sikerült viszont újra betalálnia Sallói Dánielnek, amikor a meccs utolsó mozzanataként egy előrevágott és röviden hazafejelt labdára lecsapva bebiztosította csapata továbbjutását. 4–2

Ezzel a Sporting Kansas City került a Nyugati főcsoport döntőjébe, amelyben a Portland Timbers lesz az ellenfele.


MLS, RÁJÁTSZÁS
FŐCSOPORT-ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓK

NYUGAT
Sporting KC–Real Salt Lake 4–2 (Diego Rubio 15., Sallói D. 20., 97., I. Sánchez 66. – 11-esből, ill. Saucedo 61., Kreilach 72.)
Továbbjutott:
a Sporting Kansas City, 5–3-as összesítéssel

KELET
Atlanta United–New York City 3–1
Továbbjutott:
az Atlanta United, 4–1-es összesítéssel

New York RB–Columbus Crew 3–0
Továbbjutott:
a New York RB, 3–1-es összesítéssel

PÉNTEKEN JÁTSZOTTÁK
NYUGAT

Seattle Sounders–Portland Timbers 2–1
Továbbjutott: a Portland Timbers, 3–3-as összesítéssel, tizenegyesekkel

FŐCSOPORTDÖNTŐ
NYUGAT
Portland Timbers–Sporting KC november 26., 1.30
Sporting KC–Portland Timbers november 30., 3.30

KELET
Atlanta United–New York RB november 25., 23.00
New York RB–Atlanta United november 30., 1.00

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik