MLS: Németh 94. percben „lőtt” góljával nyert a Kansas City

Vágólapra másolva!
2015.04.06. 06:44
null
Németh Krisztiánt ünnepelték Kansas Cityben
Németh Krisztián a 64. percben csereként lépett pályára az észak-amerikai MLS legutóbbi játéknapján a Philadelphiát fogadó Sporting Kansas Cityben, és a 94. percben 2–2-es állásnál szerzett góljával a KC otthon tartotta a három pontot. A Nyugati főcsoport 4. helyén álló Sportingban ez volt az első bajnoki gólja a magyar légiósnak.

A sérülésből felépülő Németh1–2-nél lépett pályára a 64. percben. A mezőnyben már a kezdetektől hasznos volt, de sokáig nem tudott helyzetbe kerülni. A 90. percben még mindig a Philadelphia vezetett, a Kansas City Jalil Anibaba góljával egyenlített a 91. percben.

Aztán három perccel később Matt Besler bal oldali szöglete és Anibaba csúsztatása után a védőjével egymást ráncigáló Németh megszerezte a győztes gólt – a találat több ismétlést megtekintve inkább Raymond Lee öngóljának tűnik, de hivatalosan (egyelőre) a magyar légiósnak írták jóvá. Ez volt a Sporting Kansas City történetének 1000. gólja.

Németh a meccs után nyilatkozott, a riporter azt kérdezte tőle, milyen tanáccsal küldte pályára Vermes Péter vezetőedző. „Valami nagyon magyarosat mondott, amit inkább nem mondanék meg, ez a mi titkunk – mondta Németh, majd a szurkolókat dicsérte. – Labdarúgóként mindenkinek az az álma, hogy az utolsó percekben győztes gólt szerez, így nyilván nagyon boldog vagyok.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik