MLS: este akár csapatot is válthat Stieber Zoltán

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.12.11. 10:58
null
Stieber (jobbra) szabadon választható (Fotó: AFP)
Az észak-amerikai profi labdarúgóligában (MLS) magyar idő szerint kedd este rendezik az úgy nevezett bővítési draftot, amelyen a bajnoksághoz jövőre csatlakozó FC Cincinnati választhat összesen öt játékost a többi klub meg nem védett játékosaiból, klubonként maximum egyet. Az MLS-ben szereplők közül Stieber Zoltán is érintett lehet, miután nem került be csapata, a D.C. United 11 védett játékosa közé.

A következő idényben ismét bővül az MLS mezőnye, miután csatlakozik a sorozathoz az FC Cincinnati, amely számára kedden este rendezik a bővítési draftot. Ennek során a Cincy választhat a liga jelenlegi csapatainak kereteit alkotó, klubjuk nem védettnek minősített játékosaiból, összesen ötöt, klubonként egyet.

Egy klub 11 játékosát minősítheti védettnek és a ligában szereplő magyar játékosok közül egyedül Stieber Zoltán az, akit érinthet a ma esti draft, miután klubja, a D.C United nem minősítette védettnek. Nikolics Nemanját megvédte a Chicago, míg Sallói Dániel és Németh Krisztián klubja, a Sporting Kansas City idén nem szerepel a drafton, mert tavaly a Los Angeles FC elvitte tőlük Latif Blessinget.

A ma esti drafton Stieber mellett számosan érintettek, mint például a korábban a Videotonban futballozó salvadori válogatott Arturo Álvarez, a volt ferencvárosi kedvenc Roland Lamah, vagy éppen Marquinhos Pedroso, a 126-szoros amerikai válogatott DaMarcus Beasley, a BL-győztes Ashley Cole, a szintén ex-arsenalos Bacary Sagna és Philippe Senderos.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik